Echipa GovITHub continuă ce a început la CivicTech – un start-up non-guvernamental și non-profit

18.07.2017

Te invit să te alături în CivicTechᴿᴼ, comunitatea celor care cred într-o Românie care folosește potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor români pentru a dezvolta soluții digitale eficiente în beneficiul societății.

civictech

In perioada în care GovITHub a încercat să le explice unor politiceni faptul că internetul nu este doar Facebook am fost unul dintre puținii bloggeri români care i-au susținut vizibil. Dacă v-au scăpat informațiile despre acest subiect dați un click pe GovITHub și citiți ce am spus atunci. Si acum mai simt o oarecare jenă când îmi amintesc cu câtă indiferență i-a tratat blogosfera românească. Au fost bloggeri care au scris despre ei. Dar la nivel de blogosferă, la nivel de echipă, mobilizarea a fost cu mult sub așteptări. Am rămas cu pata pusă pe cei care nu ezitau să-și exprime pe blog nemulțumirile vizavi de lipsa de omenie a unor persoane de prin diverse instituții, dar care au adoptat poziția struțului când cei de la GovITHub au venit cu diverse soluții pentru a mai îndrepta câteva lucruri. Mulți dintre cei care au tăcut atunci regretă acum.

Cei care au făcut parte din echipa GovITHub și-au ținut promisiunea și au revenit sub forma unui start-up non-guvernamental și non-profit – CivicTechRO

Noi, cei care susținem că ne pricepem la social media și ne mândrim cu numărul celor cărora le influențăm mințile ce facem? Procedăm ca data trecută și stăm cuminți în scaunele noastre aștepând ca ei să mute munții din loc de unii singuri sau îi sprijinim? Eu îi voi sprijini! De ce îi sprijin? Pentru că nu am fost și nu voi fi niciodată de acord cu protestul în stradă. Acea perioadă și-a câștigat dreptul de a fi lăsată să se odihnească în cărțile de istorie. In cărți. Pe servere. Singura modalitate de a ne găsi cu toții liniștea se bazează pe o comunicare eficientă între societatea civilă și cei plătiți din banii noștri să ne reprezinte interesele. Avem obligația de a ne actualiza cunoștințele despre responsabilitate civică.

CivicTechRO crede într-o Românie care folosește pe deplin potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor români pentru a dezvolta soluții digitale eficiente în slujba societății.

Cu ce pornesc la drum?

• au încheiat deja primele parteneriate cu instituții publice ca să asigure un angajament ferm de implementare a proiectelor digitale la care se lucrează în comunitatea civictechᴿᴼ;
• au pregătit procese, instrumente și metodologii mai bune de colaborare, ca să optimizeze etapele de decizie, implicare și alocare de resurse în proiectele lor;
• în prezent explorează oportunități de finanțare care să le permită să rămână sustenabili și să funcționeze eficient.

Ce principii au?

• Cetățean
Abordarea oricărui proiect începe din perspectiva cetățenilor. Primul pas va fi întotdeauna să aflăm care sunt nevoile și greutățile întampinate de ei. Tot ce facem reprezintă o îmbunătățire cuantificabilă în experiența de a fi cetățean.

• Independență
Suntem o organizație independentă condusă de membrii ei printr-un proces decizional participativ și deschis.

• Valori civice
Credem în egalitate și responsabilitatea tuturor oamenilor din societate, indiferent de educație, venituri sau ocupație. Credem în demnitate, în mai bine și în binele comun.

• Inovație
Credem în potențialului unei comunități de specialiști organizate, care să reprezinte o punte de legătură și de transfer de cunoştinţe şi informaţii între instituţii şi organizaţii, pentru a crește capacitătatea şi performanţa de inovare în administrație.

• Colaborare
“Cu cine putem și trebuie să colaborăm pe acest proiect?” este prima intrebare pe care ne-o punem atunci cand ne apucăm de treabă. Împreună putem să facem mai multe, mai bine și mai repede.

• Transparență
Credem într-o societate bazată pe transparența decizională și de organizare. Vrem să fim un exemplu de urmat pentru cei ce vor ca informațiile publice să fie ușor de accesat.

• Energie pozitivă
Vrem să redăm încrederea partenerilor noștri că nevoile lor pot găsi răspunsuri pozitive, deschise și oneste. Ne dorim asta de la toți membri comunității civictechRO

• Comunitate
Suntem o comunitate de profesioniști diversă, reunită în jurul viziunii unei Românii cu cetățeni responsabili, harnici, implicați și motivați. Invităm orice persoană care vrea să își dedice competențele acestei viziuni să ni se alăture.

• Hărnicie
Ne dedicam proiectelor în care suntem implicați și viziunii asumate. Atunci când răsplata e atingerea acestei viziuni, hărnicia de care dăm dovadă are o importanță deosebită.

Hai să ne-apucăm de treabă!

Vrei să vii și tu în comunitatea CivicTechRO? Poți începe cu un click pe civictech.ro

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate