Gonsar Tulku Rinpoche revine în perioada 21-25 aprilie în România

12.04.2017

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, unul dintre cei mai de seamă exponenți autentici ai buddhismului, revine în perioada 21-25 aprilie în România pentru o serie de învățături şi binecuvântări.

• Vineri 21 aprilie, ora 19.00, pe durata conferinței publice din Sala Ronda (etaj 1 Hotel Intercontinental Bucuresti, Pta. Universității), cu intrare liberă, cu tematica Karma – legea cauzei şi a efectului, cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi.
• Sâmbătă şi duminică, 22 – 23 Aprilie, tot în Sala Ronda (etaj 1, Hotel Intercontinental) se continuă cu învățături şi inițiere în Meditaţia Avalokiteśvara, personificarea compasiunii tuturor Buddaşilor, urmate de explicații cu privire la meditația şi rostirea Mantrei Om Mani Padme Hum.
• Luni 24 aprilie, ora 18:00, pe durata conferinței publice din Aula Univ. Transilvania în premieră la Brașov (Str. Iuliu Maniu nr. 41A), cu tematica Ştiința occidentală şi filosofia buddhistă – dialog și puncte comune.

Deoarece locurile sunt limitate, participarea sa face pe baza unei înscrierii prealabile. Această înscriere este opțională, dar utilă organizatorilor.

ÎNSCRIE-TE ONLINE

Accesul este gratuit. Cei care doresc să susțină financiar evenimentul sunt așteptați cu o donație la standul de carte de la intrare.

Gonsar Tulku Rinpoche bucuresti 2017

Rugămintea mea este să vă respectați decizia. Dacă ați decis să vă înscrieți aș prefera să faceți tot ceea ce vă stă în putință ca să fiți prezenți în sală.

Apropo, de când am început să urmăresc ce ateliere de parenting se mai organizează pe la noi și ce discuții generează, am observat că există o categorie de părinți care fac totul ca la carte (de parenting) și se întreabă de ce nu obțin aceleași reultate ca alți părinți. Un posibil răspuns se numește karma. Si asta nu se poate cumpăra.

În Buddhism, cea mai importantă practică a Dharmei o reprezintă înțelegerea legii naturale a karmei – a cauzei şi efectului. Conștientizând că rădăcina tuturor suferințelor, precum și a fericirilor noastre se regăsește în propria minte, exersarea minții conform cu legea karmei reprezintă cheia tuturor practicilor și calea spre Trezire.

„Etica este unul dintre cele mai importante aspecte din Buddhism. Tipul de comportament pe care îl avem determină dacă experimentăm fericirea sau suferinţa. Experienţele noastre de fericire şi suferință nu răsar din filosofia noastră, ci din acțiunile noastre, din karma pe care o acumulăm.” (Gonsar Tulku Rinpoche)

Pe durata conferinței publice Lama Gonsar Tulku Rinpoche va împărtăși din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem ce este în fond legea karmei și cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi.

În continuarea conferinței, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Participanții care vor adresa cele mai interesante întrebări vor primi în dar cartea “Viața unui călugăr tibetan“,volum lansat în aceeași seară, ce conține biografia pe larg a Marelui Maestru Geshe Rabten Rinpoche.

Editura Herald va fi, de asemenea, prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii cât şi cu noi republicări ale unor titluri importante din colecția Himalaya precum “Esenţa doctrinei buddhiste“ şi “Meditaţia şi viaţa cotidiană“.

Vă reamintim că în următoarele două zile din week-end, 22-23 aprilie, Lama Gonsar Tulku va susține în continuarea conferinței de vineri seară învățături în aceeași locație, Sala Ronda (Hotel Intercontinental) şi va transmite inițierea în „Meditația Avalokiteśvara ” , una dintre cele mai răspândite şi cunoscute practicii buddhiste pentru dezvoltarea graduală a compasiunii şi înțelepciunii în viaţa noastră şi eliminarea completă a egoismului şi ignoranței.

Avalokiteśvara este personificarea compasiunii tuturor

Buddhaşilor şi de aceea meditația în conexiune cu Avalokiteśvara este una dintre cele mai bune metode pentru a ne dezvolta compasiunea universală şi a ne purifica complet de karma negativă acumulată sub influența nefastă a egoismului.

Pe durata celor două zile de weekend, Lama Gonsar Rinpoche va acorda pentru prima oară în România inițierea în practica Avalokiteśvara şi explicații precise cu privire la cunoscuta Mantră: OM MANI PADME HUM.

„Această Mantră este o rugă pe care o adresăm lui Avalokiteśvara. Așadar, îl rugăm să ne ajute. Îl rugăm să-și îndrepte atenția spre noi. Când ne rugăm Buddhașilor, e un fel de doleanță, ne exprimăm dorința de a obține ceva anume; iar OM MANI PADME HUM e o rugăciune concisă. Nu este necesar să folosim multe cuvinte pentru a cere ceva. Dacă recităm OM MANI PADME HUM cu o motivație sinceră, refugiindu-ne cu multă credință și încredere, nu avem nevoie de multe cuvinte. OM MANI PADME HUM este îndeajuns, fiindcă tot ce putem cere este inclus în aceste câteva cuvinte iar Buddhașii înțeleg imediat ceea ce dorim. E cumva ca un număr de telefon pe care Avalokiteśvara ni l-a dat, pe care-l utilizăm de fiecare dată când avem nevoie de ajutorul său! E îndeajuns să formăm numărul pentru a intra pe loc în contact cu el. E foarte scurt.” ( Gonsar Tulku Rinpoche)

Evenimentul este dedicat publicului larg și vine în întâmpinarea omului modern, ce aspiră să își dezvolte mintea într-un spirit de compasiune și înțelepciune. Oricine este binevenit să participe, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de buddhism.

Lama Gonsar Tulku Rinpoche – un Maestru autentic

Lama Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care, la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane din Elveţia.

Gonsar Rinpoche a studiat îndelung doctrina lui Buddha şi transmite cunoașterea sa mai departe, atât ascultătorilor occidentali, cât şi celor tibetani, studenţilor laici şi călugărilor. El oferă cu regularitate învățături direct în limba franceză, engleză, germană sau tibetană, atât în centre de practică buddhistă din Europa, cât și în mari Universități din Germania, Elveţia, Austria, șamd.

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați.

Costuri și alte informații utile

• Conferința publică de vineri, 21 aprilie, ora 19:00, este cu INTRAREA LIBERĂ! Cine dorește însă să contribuie, sugerăm o donație la standul de carte. Înscrierea prealabilă este opțională, însă utilă pentru buna organizare! Conferința va fi transmisă live stream pe www.rabten.ro si www.edituraherald.ro și pe pagina de facebook a editurii Herald.
• Pe durata învățăturilor din week-end, 22-23 aprilie, pentru a acoperi costurile logistice și organizatorice, îndeosebi închierea sălii, sugerăm o donație de 180 RON/2 zile sau 100 RON/zi și mai include ceaiul, fructele și alte ronțăieli în pauze. Plata se poate face la fața locului, înainte de intrarea în sală. Vă rugăm veniți pregătiți în acest sens!
• Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați desigur să contacteze organizatorii pentru a beneficia de bursele cu participare gratuită.
• Program în weekend: 9:30–18:00, cu pauze scurte, la intervale regulate de timp și o pauză lungă pentru masa de prânz, fiecare este liber să își organize masa de prânz pe cont propriu, sugerăm să consultați lista restaurantelor din zona Hotelului Intercontinental.
• Sala Ronda se află la etajul 1 al Hotelului Intercontinental București, Bulevardul Bălcescu nr. 4, lângă Piața Universității, km 0.

Mai multe informații despre acest eveniment se găsesc la un click distanță pe rabten.ro

Comentarii

  1. Interesanta perspectiva. Nu am aprofundat subiectul pana acum, dar mi-ai deschis o curiozitate 🙂

Postează un comentariu


Articole învecinate