Modern Dad’s Challenges ne invită la o discuție despre sănătatea copiilor 0 – 5 ani

03.05.2018

Un părinte informat poate observa și recunoaște imediat starea de rău a copilului și poate reacționa și lua măsurile necesare pentru ca cel mic să se facă bine cât mai repede. Hai în gașca părinților informați și responsabili!

Acesta este îndemnul celei de a 7-a ediție a Modern Dad’s Challenges – singurul eveniment de parenting din România dedicat taților și viitorilor tați.

sanatate copii

Ca tată a unei micuțe energizante de 3a5l vă spun că responsabilitatea noastră pentru sănătatea copiilor începe imediat din clipa în care ne vedem soțiile țopăind de bucurie prin casă cu un bețișor în mână. Macazul trece atunci pe responsabilitate fără să ne întrebe dacă suntem pregătiți sau nu să avem un copil, fără să ne întrebe dacă suntem dispuși să renunțăm la viața de club pentru a căuta cireșe proaspete în extrasezon. Eu am avut noroc în această privință, dar am prieteni care stăteau cu lada frigorifică în portbagaj. Vreau mere. Pleca să ia mere. Ce ți-am spus euuu?!? Ti-am spus cireșe, nu mere. Pleca la mașină și înlocuia merele cu cireșele. Ti-am adus cireșe, dragă. Așa repede ai ajuns? Ce sunt astea? Eu vorbesc românește. Vreau prune uscate. Si tot așa până găsea fructul dorit. Fiecare lacrimă prelinsă pe obrazul soției însărcinate poate dăuna ulterior sănătății copilului. Dacă tot am început să discutăm mai sinceri despre violența în familie, hai să discutăm și despre armonia din familie. O soție însărcinată are nevoie de înțelegerea noastră. Priviți aceste luni ca pe un curs de exersare a răbdării. Ce urmează e muult mai plăcut.

Dacă în ceea ce privește vârsta minimă până la care este recomandată alăptarea naturală mamele au cam căzut de acord, modul în care sunt culcați copiii (în camera lor sau în același pat cu părinții) continuă să genereze dispute. Noi am decis să dormim împreună.

Am păstrat pentru final un subiect extrem de sensibil – schimbarea domiciliului. Sunteți dispuși să vă mutați într-un oraș de provincie de dragul sănătății propriului copil? Cât de mare este dorința de a locui cât mai aproape de km 0? Lista cu avantaje se întinde pe câteva coli. Le cunosc. Dar sunt și dezavantaje. Unul dintre el are un efect negativ asupra sănătății copiilor.

Cum avem grijă de sănătatea copilului (0 – 5 ani)?

Data
• 3 mai, de la 18:30

Locație
• Hotel International Bucuresti

Program
• 18:30 – 19:00: Intregistaraea participanților & socializare
• 19:00 – 19:10: Introducere, Sofia Frunza, Moderator
• 19:10 – 19:35: Despre bolile copilăriei și cele mai comune afecțiuni la cei mici, Dr. Herdea Valeria Medic Primar Medicină de Familie
• 19:35 – 20:00: Mituri & Adevăruri despre îngrijirea sănătății copilului, Bogdan Ivanescu, Autor si prezentator al platformei medicale TV – Doctor MIT
• 20:00 – 20:15: Pauză de socializare
• 20:15 – 20:35: Ingrijirea dinților la copii. Efecte pe termen lung. Dr. Ana-Maria Cernica, Medic Specialist Pedodontie Crystal Dental Clinic
• 20:35 – 21:00: Alergii și afecțiuni ale pielii, Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie și imunologie clinică
• 21:00 – 21:15: Intrebări & răspunsuri
• 21:15 – 21:30: Tombola & socializare

Organizator
Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Comentarii

  1. Eu sunt unul dintre cei care a renunțat la disconfortul din București pentru un trai mai sănătos într-un orășel mai liniștit din provincie.

  2. Bogdan spune:

    Atitudinea față de distanța până la locul de muncă a scris istorie. A transformat orașe. Oamenii cu bani au migrat către centru și apoi cât mai departe de forfota metropolelor. Datorită internetului putem comunica eficient de la distanță.

Postează un comentariu


Articole învecinate