Venerabilul Maestru buddhist Markus Getzne ne invită la o discuție despre răbdare, o virtute fără seamăn

07.03.2018

Eu admir oamenii care pot face faţă cu răbdare provocărilor cu zâmbetul pe buze şi cu o minte lucidă.

Când se umple paharul, răbdarea este pusă la grea încercare. Atitudinea noastră în astfel de momente de cumpănă va cântări greu în deciziile ulterioare ale Providenței. Nu știu dacă v-am spus că am păstrat din adolescență pasiunea pentru studiului modului în care sunt luate aceste decizii. După ani de studii și practică am ajuns la concluzia că un cuvânt greu de spus are propria capacitate de a întoarce spre lumină. Un eveniment. O persoană. Un obiect. In astfel de momente, singurul nostru aliat rămâne doar propria răbdare. Răbdarea noastră. Nu a părinților. Nu a soției. Nu a colegilor de birou. Nu. Răbdarea noastră.

In urmă cu peste 20 de ani un călugăr ortodox mi-a spus că lângă hornul unei case în care se adăpostește o persoană slobodă la vorbe și la fapte trece arareori câte unul cu cornițe. In schimb, la hornul unei case în care se odihnește o persoană care a deslușit scopul răbdării este mare înghesuială. Tot de la dânsul am învățat că vorba noastră din popor cu dă-i omului cât poate duce și-a pierdut sensul. Adevărat sau nu, nu am de unde ști. Cert este un singur lucru. Parcă a înnebunit lumea în jur. Stiu că și înainte erau cazuri de violență extremă trecute sub tăcere și că presa caută senzațional și-n piatră seacă, dar parcă aud din ce în ce mai des despre astfel de incidente. Părinți care își omoară copiii. Copii care-și omoară părinții. Familii destrămate din motive banale. Asta nu mai este înghesuială. Este imigrație masivă.

Dacă ești părinte și ai senzația că ai început să-ți mai pierzi din țiglele de pe casă, îți recomand să iei parte la o discuție despre răbdare alături de Venerabilul Maestru buddhist Markus Getzne.

răbdare

Răbdarea – o virtute fără seamăn. Cum să o sporim în viața cotidiană

Conferinţa publică cu tematica “Răbdarea – o virtute fără seamăn. Cum să o sporim în viața cotidiană” va avea loc vineri 23 martie, începând cu ora 19:00, în sala Studio a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13). Intrarea la conferinţă este liberă.

Cum să întegrăm practica unui Bodhisattva în viaţa cotidiană

Venerabilul Maestru buddhist Markus Getzne va susţine în continuarea conferinţei, învăţături şi în weekend-ul 24-25 martie despre „Cum să întegrăm practica unui Bodhisattva în viaţa cotidiană”, la Centrul Seeds for Happiness. Intrarea este liberă. Pentru a se putea acoperi cheltuielile organizatorice, este sugerată o donație de 150 RON/2 zile sau 80 RON/zi care mai include ceaiul, apa, fructele și alte ronțăieli din pauze. Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare donației sugerate (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii pentru a beneficia de bursele cu participare gratuită. Vă puteţi înscrie la acest eveniment pe rabten.ro.

Pe durata acestui curs de studiu şi practică a Dharmei se va aprofunda și explicații cu privire la legea Karmei, a cauzei şi a efectului, precum și despre modul în care putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate