Cititul unui articol printre rânduri dăunează grav adevărului

12 mart. 2018

Din lipsă de timp, avem adeseori tendința să citim articolele printre rânduri. In cel mai fericit caz – pentru că primul filtru este la nivel de titlu. Ca să ajungem la partea cu cititul printre rânduri trebuie să trecem mai întâi de titlu. Merită sau nu să dăm click pe el?

citire rapida

In această dimineață mohorâtă vreau să vă atrag atenția asupra unui articol apărut ieri pe site-ul unei agenții (ce se crede) de știri. Nu dau nume. Nu dau link.

Subtitlu articol

Din studiul realizat de Poliţia Română reiese că mulţi dintre copii au spus că nu ştiu cum să procedeze în faţa unei potenţiale agresiuni.

Paragraf-ul următor

„Dacă ar fi ameninţaţi pe internet, 5,9% dintre respondenţi nu ar spune nimănui, iar 10,5% ar răspunde cu aceeaşi monedă, răspunzând ameninţărilor tot cu ameninţări. În schimb, 49,4% ar cere ajutorul unui părinte şi 57% ar salva mesajele pentru a avea dovezi în cazul în care ar fi nevoie să depună plângere penală”, potrivit cercetării efectuate de Poliţia Română.

Concluzia

Când întâlniți un articol postat, mai ales pe site-ul unei agenții de știri semnat de un autor pe care nu-l cunoașteți, să vă gândiți de două ori înainte să rămâneți cu o concluzie dacă l-ați citit printre rânduri.

Trec peste partea cu scos neghina în față – este un alt subiect care dăunează grav fericirii. Ce vreau eu să rețineți în această dimineață este modul în care unii folosesc ocale diferite. In cazul menționat mai sus 57% dintre copii și-au învățat lecția și își salvează mesajele pentru a putea proba ulterior agresiunea, iar ei trag concluzia că mulți dintre copii nu știu cum să procedeze în fața unei potențiale agresiuni.

Să nu-i aud iar că blogosfera dăunează grav jurnalismului. Că le trimit un email cu acest articol. Si mai am câteva postate cu dedicație. O zi bună cu spor să aveți. Si atenție la ce și cât citiți. Cât despre copii și internet vă recomand categoria Digital Parenting – a fi părinte într-o perioadă premergătoare erei ai este o provocare măreață.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto