Când frustrarea ghidează cuvintele unui blogger

30 nov. 2015

Astăzi, am renunțat să mai urmăresc câțiva bloggeri ghidați de frustrări.

De când mă știu, am preferat compania prietenilor care doreau să zboare indiferent de vreme și i-am evitat pe cât posibil pe cei care refuzau să se desprindă de sol. Această atitudine mi-a permis să învăț pe propria piele ce este frustrarea. Am învățat cum să fac haz de necaz, cum doar moldovenii știu, atunci când rămâneam în urmă. Am învățat să privesc în timp, la vremuri mai bune, când viața mi se părea nedreaptă cu mine. Am învățat să-i compătimesc pe cei care abandonau zborul. Am învățat că în clipa în care voi accepta să fiu ghidat de aceste frustrări îmi voi pierde aripile.

frustrare

In toate articolele pe care le-am citit până acum despre blog ca formă de terapie am găsit enumerate doar avantajele pacientului aflat la marginea depresiei. Ești frustrat?!??! Fă-ți blog și scrie ce ai pe suflet! Direct pe un blog anonim. Discret pe un blog personal. Important este să te descarci ca să nu-ți sară niturile la cercuri. Ai și cont pe Facebook?!?!? Si mai bine. Doar ai devenit blogger. Distribuie articolul la toți prietenii din listă și în toate grupurile care te-au acceptat!

Dacă simțiți că frustrările vă acaparează blogul este mai bine să luați o pauză. Invitați-vă la cină cei mai buni prieteni. Spuneți-le ce vă frământă! Doar ei vă vor putea ajuta. Ei vă sunt prieteni adevărați. Noi putem fi doar cititori de blog și prieteni pe rețelele de socializare. Este adevărat că putem deveni și noi prieteni de încredere. In timp. Chiar și dacă nu ne va fi dat să ciocnim un pahar de vin. Până atunci, tratați-ne ca atare.

Indiferent de cât de dură și de nedreaptă vi se poate părea viața la un moment dat nu-i permiteți să vă doboare. Incepând din clipa în care vă veți accepta înfrângerea veți rămâne singuri. Vă poticniți, vă ajutăm. Vă lăsați înfrânți, vă abandonăm.

Când simțiți că frustrările vă împing să folosiți un limbaj care nu vă caracterizează salvați articolul în draft. Păstrați-l doar pentru voi. Si a doua zi încercați să-l rescrieți. Cu cuvintele voastre. Puteți să-i spuneți autocontrol. Eu îi spun respect.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!