Cărți pentru cugetări – o nouă rânduială

27 mart. 2018

Cărți pentru cugetări – o prispă online unde acum se discută despre cărți care ne-au lăsat ceva în tărtăcuță.

In urmă cu niște ani aveam pe acest blog un proiect intitulat „Cărți pentru cugetări”. Cu mintea de acum, recunosc că ideea avea în egală măsură părți bune și mai puțin inspirate. Aveam o categorie unde postam cugetări. Citate. Preluate de pe internet sau din cărți. Impărțite frumos după autori. Cei care doreau să primească în dar o carte pusă pe masă trebuiau să-și exprime această dorință și să posteze minim 3 comentarii în categoria respectivă cu cugetări într-o anumită perioadă (de 2 săptămâni). Alegerea câștigătorului o făceam personal în funcție de ce simțeam în clipa respectivă.

Cărți pentru cugetări

Chiar dacă stau pe net și am pdf-uri cu cărți, nimic nu se compară cu plăcerea de a lectura o carte tipărită pe hârtie. Cărțile ne sunt cei mai buni prieteni. Ne șoptesc la ureche și așteaptă discrete ziua în care vom reuși să înțelegem sensul celor spuse. De aici și ideea acestui proiect. Trecem prea ușor pe lângă cuvintele citite. Citim pe fugă și rămânem cu prea puțin.

Cărțile erau primite din partea unor edituri partenere sau cumpărate din banii mei.

Provocarea de a citi o carte este cel mai măreț dar pe care vi-l putem oferi.

După câteva zile de ezitare am decis să reiau acest proiect într-o formă nouă. In primul și primul rând nu voi mai fi singur. De această dată o voi avea alături pe buna mea soție. In al doilea rând, cărțile nu vor mai fi dăruite prin concurs celor care poposesc pe aici. Cărțile vor rămâne în biblioteca personală până în ziua în care vom decide că a sosit momentul să fie dăruite unei alte familii.

Cei care poposesc la Cărți pentru cugetări vor avea parte de părerile noastre despre cărțile respective. Vă vom spune ce am învățat noi, cu ce am rămas în tărtăcuță, cum ne-am simțit după ce am terminat de citit. Vă vom spune de ce vă recomandăm să le citiți și voi. Vă vom împărtăși cugetările noastre.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto