Soluții pentru cele mai frecvente provocări din dormitor
Orice relație se poate lovi la un moment dat de diverse hopuri, iar unele dintre cele mai comune sunt cele din dormitor.
Problemele de natură sexuală apar odată cu trecerea timpului și pot duce chiar la destrămarea cuplului dacă partenerii nu sunt înțelegători și nu fac eforturi pentru a remedia situația. Din fericire, pentru toate problemele următoare există diverse soluții la care să apelezi.
Disfuncții erectile
Disfuncțiile erectile se referă la incapacitatea bărbaților fie de a obține, fie de a păstra o erecție pe parcursul actelor sexuale. În general, problema apare indiferent de natura actului sexual și indiferent de felul în care este stimulat individul. Chiar dacă problemele erectile se declanșează îndeosebi la vârste avansate, ele pot afecta și bărbații mai tineri, cu precădere în cazurile în care aceștia sunt stresați sau suferă de diverse boli.
Când tulburarea devine recurentă, ea afectează atât relația, cât și stima de sine a ambilor parteneri. Se creează astfel un cerc vicios: bărbatul evită să mai întrețină relații sexuale, fapt care accentuează tulburarea, teama de disfuncție crește și interacțiunile sexuale sunt din ce în ce mai rare.
Această afecțiune poate fi tratată atât medical, cât și psihologic, în funcție de natura factorilor declanșatori. Până ajungi la medic te poți interesa despre cele mai populare leacuri pentru potență.
Vaginism
O problemă sexuală feminină, cauzată fie de factorii psihologici, fie de cei biologici, vaginismul reprezintă imposibilitatea penetrării vaginale deoarece mușchii din jurul vaginului se contractă mult prea puternic. Desigur, această contracție este involuntară, apare sub formă de spasme, dar în același timp aduce cu sine dureri și usturime atunci când se încearcă un contact sexual.
Sexul devine extrem de neplăcut și uneori chiar imposibil, fapt care în timp duce la apariția frustrărilor de ambele părți, dar și la înstrăinarea partenerilor. În plus, femeile care suferă de vaginism nu au probleme doar în cazul contactelor sexuale, ci și atunci când doresc să se masturbeze vaginal, să-și introducă un tampon sau să fie consultate de un ginecolog.
Având atât cauze psihologice, cât și organice, este foarte important, în primul rând, un diagnostic corect. Tratamentul va consta în soluții chirurgicale, antibiotice sau ajutor psihologic specializat, în funcție de cauzele care au declanșat afecțiunea.
Lipsa apetitului sexual
Una dintre problemele cu care se confruntă ambele sexe este și lipsa apetitului sexual sau lipsa libidoului, cu alte cuvinte. În acest caz, dorințele și fanteziile sexuale dispar din gândurile unuia sau ambilor parteneri. Perioada poate fi una destul de îndelungată, de exemplu aproximativ șase luni.
În cazul bărbaților, această afecțiune se poate asocia cu tulburările erectile sau de ejaculare. În ceea ce le privește pe femei, cauzele pot fi destul de diverse, dar au în general de-a face cu problemele din cuplu, stresul, oboseala excesivă sau stările de anxietate. Ambii parteneri pot fi influențați chiar și de rutina sexuală în care se află cuplul.
Printre soluții se numără efortul voluntar al ambilor parteneri de a se implica mai mult în relație și de a înțelege ce-și dorește din punct de vedere sexual cealaltă persoană. Merită cântărită inclusiv varianta terapiei de cuplu!
Important va fi să nu ignori problema și să formezi o echipă alături de partener/parteneră!