Voi ce ați prefera? Un apartament duplex în Brașov sau o vilă fără curte departe de oraș?

31 iul. 2017

Voi ce ați prefera? Un apartament duplex în Brașov sau o vilă fără curte departe de oraș?

In rândul prietenilor mei care vor să se mute la casă, indiferent că au CI de București sau de provincie, am identificat trei categorii.

Unii vor o suprafață minimă de verdeață în jurul casei. Dacă tot se mută la casă vor și ei un loc unde să-și poată face un foișor, să planteze câțiva trandafiri, să aibă cei mici unde se juca în iarbă. Cei mai cu dare de mână caută locuri unde să poată planta câțiva pomi sau să construiască un solar de câțiva mp. Nimic nu se compară cu o roșie din propriul solar sau cu un ou de găină adus dimineața din coteț. Pentru ei primează dorința de a le oferi copiilor o locuință în care să poată crește sănătoși înconjurați de natură.

Cei din a II-a categorie caută locații cu o suprafață minimă în jurul casei. Spațiu verde? Doamene ferește! Pentru ce?!? Ca să avem frunze de adunat și noroi de cărat în casă? Ca să avem iarna zăpadă de dat la lopată? Ei merg și mai departe. Caută locații aflate în zone rezidențiale mai recente și apoi așteaptă ca prețurile în zonă să crească. Cumpără când este ieftin și vând când prețul este mai mare. Pentru ei locuința rămâne o investiție pe termen mediu și lung. Sănătatea unei familii depinde de stabilitatea ei financiară. Munții au fost și vor rămâne casa lor. Când vor natură merg în parcuri, în drumeții sau la prieteni.

Cei din a III-a categorie sunt cei mai cumpătați din punctul meu de vedere. O suprafață de câțiva mp de verdeață în jurul casei nu se numește curte. De la un prieten, arhitect din tată’n fiu, am învățat că valoarea unui sat (sau a unui cartier rezidențial, cum se spune mai nou) este dată de numărul de arbori din interior. Acolo unde curțile sunt mici oamenii își pot permite să planteze doar flori. Potrivit lui, cei care dorim să avem curte în jurul casei trebuie să mergem acolo unde se mai vede verde în google maps.

De ce spun că cei din a III-a categorie sunt mai cumpătați? Pentru că ei au înțeles care este diferența dintre un imobil și o casă cu curte lipsită de pomi. Ei au încetat să mai caute case cu curți mici și au început să analizeze ofertele din zonă cu apartamentele duplex.

Apartamentele duplex sunt apartamente construite pe două nivele.

apartament duplex în Brașov

Avantajele unui apartament duplex:
• un apartament duplex este mai aproape de centrul orașului decât o casă cu același preț;
• un apartament duplex nu necesită îndepărtarea zăpezii sau a frunzelor de trandafiri căzute de la vecini;
• un apartament duplex este la fel de liniștit ca o casă dacă toți vecinii sunt de omenie;
• un apartament duplex este mai bine protejat când suntem plecați în concediu;
• cheltuielile de întreținere ale unui apartament duplex sunt mai mici decât ale unei case cu aceeași suprafață;
• valoarea unui apartament duplex se mărește mai repede decât a unei case situate mai departe de centrul orașului;

Apartamente duplex în Maurer Residence Brașov

Maurer Residence Brașov

La apartamenele duplex din Maurer Residence Brașov pe un nivel se află bucătăria, baia, camera de zi și o terasă spațioasă iar la etaj se află dormitoarele și a doua baie.

• Suprafață totală: 75,86 mp util
• Camera de zi + bucătărie: 27,35 mp
• Dormitor: 11,13 mp
• Dormitor: 14,78 mp
• Baie primul nivel: 4,07 mp
• Baie etaj: 3,16 mp
• Hol: 7,76 mp
• Balcon: 7,76 mp

Pentru mai multe informații și detalii privind modalitățile de plată vă recomand să contactați un agent Maurer Residence.

Mie spuneți-mi doar ce ați prefera? Un apartament duplex situat cât mai aproape de centru sau o vilă fără curte departe de oraș?

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto