Management adecvat în vederea conservării biodiversităţii Cascada Mișina

9 oct. 2018

A fost lansat proiectul „Management adecvat în vederea conservării biodiversității din ariile naturale protejate ROSCI0023 și rezervația naturală 2818 Cascada Mișina” cod SMIS 2014+ 118939

cascada misina vrancea

Ocolul Silvic Năruja, în calitate de Beneficiar al proiectului, a susținut o conferință de presă la Năruja prin care a fost anunțată începerea proiectului „Management adecvat în vederea conservării biodiversității din ariile naturale protejate ROSCI0023 și rezervația naturală 2818 Cascada Mișina”.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea stării de conservare favorabilă a speciilor şi habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0023 Cascada Mişina şi rezervaţia naturală 2.818 Cascada Mişina, în cadrul unui proces consultativ deschis, transparent şi participativ vizând elaborarea planului de management şi informarea / conştientizarea factorilor interesaţi cu privire la beneficiile conservării Siturilor Natura 2000.

Situl (220 ha) şi rezervaţia naturală (189,7 ha) se află în bazinul superior al pârâului Mișina, afluent al râului Năruja, pe teritoriul administrativ al comunei Nistorești, din zona de munte a judeţului Vrancea.

Cele opt specii de animale protejate din aceste arii naturale (conform Fișei Standard) sunt:
– Lynx lynx – râs, Ursus arctos – urs brun,
– Canis lupus – lup, Bombina variegata – izvoraş cu burtă galbenă,
– Triturus cristatus – triton cu creastă,
– Lissotriton (triturus) montandoni – triton carpatic,
– Rosalia alpina – croitor alpin şi
-Cottus gobio – zglăvoc.

De asemenea, proiectul vizează și conservarea a trei habitate naturale existente în sit:
– 6520 – Fânețe montane,
– 9110 – Păduri de fag de tipul Luzulo-Fagetum şi
– 91V0 – Păduri dacice de fag (Symphyto-Fagion).

Prin implementarea proiectului, se vor obţine următoarele rezultate:
– 1 Plan de management revizuit şi avizat,
– 1 regulament al ariilor protejate,
– 5 întâlniri de informare și consultare publică,
– 10 prezentări în școli, 10 excursii tematice cu elevi,
– 2 seminarii cu cadre didactice,
– 2 infopuncte,
– 2 filme scurte de prezentare a ariilor protejate,
– 1 pagină web,
– 1 pagină Facebook,
– 2 sesiuni de instruire a personalului custodelui,
precum şi achiziţia de echipamente pentru întărirea capacităţii administrative a custodelui.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 4, Obiectivul Specific 4.1. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 11.04.2018 – 23.02.2020, acesta având o valoare totală de 3.559.089,75 lei, din care valoarea cofinanţării Uniunii Europene este de 3.559.089,75 lei.

Mai multe detalii despre acest proiect puteţi găsi pe: cascadamisina.ocolulsilvicnaruja.ro

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!