De ce cred că este greșită decizia YouTube de a bloca toate conținuturile antivacciniste

12 oct. 2021

YouTube a anunțat luna trecută că va bloca toate videourile cu conţinut antivacciniste. Sunt vizate în special clipurile care promovează informații medicale false precum cele conform cărora vaccinul antigripal provoacă infertilitate şi vaccinul ROR, conceput pentru a oferi protecţie împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, sau poate provoca autism.

YouTube

Dacă aruncăm o privire în urmă vom costata cu ușurință faptul că de fiecare dată când i s-a luat cuvântul celui care promova informații false nu a ieșit nimic bun. Ne-am ales cu un conflict mocnit care a răbufnit mai devreme sau mai târziu posibil într-o formă mai complexă. Singura modalitate constructivă pe termen lung este discuția bazată pe dovezi certe.

Politica celor de la Google este de a sta departe de anumite probleme. Vă reamintesc discuțiile care au dus în cele din urmă la sistarea proiectului Google +. Tind să cred că și de această dată au ales să facă un pas în spate pentru a nu fi acuzați de rea intenție. O atitudine corectă dacă ținem cont de nivelul de pregătire al băieților veseli.

În acest caz, cea mai bună decizie ar fi fost să-i reducă la tăcere pe cei care promovau informații false cu unicul scop de a câștiga niște bani. Simplu. Anulând monetizarea clipurilor respective – restricție folosită recent într-un alt context. Doi – să afișeze în pagina respectivă clipuri video care combat informațiile false respective. Dacă eu, un nimeni fără cunoștințe medicale, aș posta o minciună, el să vină imediat și să afișeze alături clipurile unor specialiști în domeniu care să vă spună că sunt complet pe arătură. De ce această metodă nu a putut fi pusă în aplicare nici după atâtea luni de la începerea pandemiei? Pentru că acei băieți veseli nu au crezut niciodată că aceste clipuri au un potențial atât de mare și pentru că nu există o echipă de medici care să coordoneze replici la minciuni.

DISCLAIMER – acest articol nu are scopul de a promova vaccinarea sau nevaccinarea. Scopul lui este de a aduce în discuție modul în care cei de la YouTube au decis să se poziționeze în această privință.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!