Stropuva Romania – primul cazan termic dezvoltat și patentat cu ardere tip lumânare

8 oct. 2017

Cazanele termice pe lemne Stropuva, produse în Lituania, sunt primele cazane din lume dezvoltate și patentate cu ardere de tip lumânare. Pot încălzi suprafețe de la 20 mp până la 400 mp și au o garanție de 5 ani.

stropuva romania

Compania Stropuva a fost fondată în urmă cu circa 17 ani de către inginerul Edmundas Shtrupaytis care a primit un brevet pentru producerea unui cazan termic bazat pe un principiu nou de ardere a combustibilului solid: de sus în jos. Acest principiu a condus la obținerea unui timp de ardere îndelungat cu o singură încărcare, avantaj care a evidențiat rapid cazanele termice Stropuva pe piața sistemelor de încălzire cu combustibil solid. Stropuva a primit certificatul europena de calitate CE în anul 2005.

Cazanele termice pe bază de combustibil solid STROPUVA sunt concepute pentru diverse clădiri / camere unde este instalat un sistem de încălzire cu calorifere, încălzire de apă menajeră, sau cu încălzire prin pardoseală. Cazanul poate funcționa atât cu tiraj natural sau forțat, cât și în sistem închis sau deschis.

In funcție de tipul combustibilului solid folosit, cazanele Stropuva se împart în trei categorii:
• Pentru lemne (lemne de foc);
• U – universal (lemne, cărbune, turbă și brichete de rumeguș, peleți, așchii de lemn);
• BIO – (lemne, brichete de rumeguș, peleți, așchii de lemn).

In funcție de capacitate se împart în:
• cazane cu o capacitate de 7kW;
• cazane cu o capacitate de 10kW;
• cazane cu o capacitate de 20kW;
• cazane cu o capacitate de 40kW.

Autonomia centralelor termice Stropuva

Autonomia centralei este cel mai important beneficiu al centralelor termice care folosesc cazane Stropuva. Producătorii promit o autonomie de 30 de ore de funcționare pentru cazanele care folosesc lemne sau brichete de rumeguș și cel puțin 3 zile pentru cele cu cărbuni. Cum nu dispun de posibilitatea de a testa personal autonomia unei centrale Stropuva îi rog pe cei care trec pe aici și dispun de o astfel de centrală să ne spună și nouă la ce concluzie au ajuns.

Atrag atenția că tipul și nivelul de umiditate al lemnelor contează enorm. Intr-un fel arde un lemn de fag și altfel arde un lemn de prun. Nu mai spun de vreascuri sau resturi de scoarță rămase de la debitare. Intr-un fel arde un lemn care a fost adus din pădure în timpul toamnei și altfel arde un lemn care a stat în magazie cel puțin 2 – 3 ani. Am dorit să fac aceste mențiuni pentru că am asistat la câteva discuții în contradictoriu despre câteva mărci de centrale termice bazate pe lemne în care toți făceau trimitere la specificațiile tehnice, dar unii foloseau lemne uscate de prun și alții vreascuri adunate din livada personală chia în ziua în care le puneau pe foc. Inginerii Stropuva recomandă o umiditate a combustibilului de până la 30% și o grosime a lemnului de maxim Ø100.

Ce pot să vă spun acum este doar că am învățat de la bunici că o sobă bună este o sobă care are spațiul de ardere lung și mai puțin înalt. Sobarii de pe vremea bunicilor noștri nu aveau cunoștințe tehnice despre cantitatea de aer care întreține focul, dar își transmiteau eficient cunoștințele din tată’n fiu sau ucenic. Cunoștințele lor se bazau, în cele mai multe bresle, pe experiențe personale. Si pe gura târgului care era mai ceva ca rețelele de socializare de pe vremea noastră. O familie mulțumită de sobă recomanda sobarul tuturor celor care îi treceau pragul.

Reprezentant Exclusiv Stropuva în ROMANIA

Reprezentant Exclusiv Stropuva în ROMANIA este Casaterm Prim Construct S.R.L. din județul Dâmbovița. Pentru mai multe informații și detalii vă recomand să accesați stropuva-romania.ro

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…