Tații moderni și-au propus să ia atitudine și să protejeze echilibrul copil – tehnologie

28 oct. 2017

Modern Dad’s Challenges ne invită la o discuție despre echilibrul copil – tehnologie.

Echilibrul copil – tehnologie coincide cu echilibrul libertate – responsabilitate.

Când vine vorba despre timpul alocat copiilor pentru tehnologie am observat că unor părinți începe să le cam crească tensiunea când fac trimitere la responsabilitate. La responsabilitatea noastră, a părinților. Până la o anumită vârstă tot ce ține de tehnologie se încadrează la capitolul jucării. Hai să fim serioși! Sunt copii. Ce vreți de la ei?!?! Vreți să se uite la 3 – 4 ani la documentare pe Național Geographic? Sau să citească tratate cu tehnici de manipulare a părinților? Eu cred că voi fi în curând pregătit să iau și cel mai exigent casting de voci la Disney Junior.

Dacă am fi trăit pe la 1900 când întâlneam roboți doar prin cărțile sf mai treceam cu vederea acest aspect. Dar când avem deja un robot căruia i s-a acordat oficial cetățenie într-o țară eu zic că a cam sosit vremea să devenim responsabili și în această privință. Vă recomand articolele postate în categoria Digital Parenting. Priviți în jur. Roboții fac parte din viața noastră. Nu mai spun de tot ce a adus cu el stilul smart de viață. A ține tehnologia departe de ei este ca și cum am refuza să-i ducem la grădiniță de teamă să nu ia contact cu cine mai știe ce virus sau să nu fie mușcați de alți copii.

Fiecare dintre noi ne dorim ce este mai bun pentru copiii noștri. Fiecare dintre noi ieșim în stradă pentru a le apăra dreptul la libertate. Fiecare dintre noi învațăm zilnic câte ceva în speranța că vom deveni un părinte mai bun. De ce gândim altfel despre tehnologie? Credeți că cei care au crescut în familii fără televizor nu vor fi obligați să folosească un smartphone peste câțiva ani? Aș prefera ca toți cei care pun tehnologia la colț să înceteze să o mai folosească greșit în prezența copiilor. Noi suntem primul lor exemplu. Cei care iau cina cu furculița într-o mână și smartphone-ul în cealaltă ce pretenții pot avea de la copii? Să-i asculte și să facă ce le spun părinții? Aici intervine din nou responsabilitatea. Când ne așezăm la masă noi nu ne ridicăm nici dacă sună telefonul. Poate să sune. Ne uităm după ce am terminat de mâncat. Excepție fac doar cazurile în care cineva insistă. O altă regulă – smartphone-ul nu este pentru jocuri. Nici acasă. Nici în mașină. Nici la bunici. Fără excepție.

Echilibrul copil – tehnologie

Data și locația:
• 15 noiembrie, începând cu 18.30;
• Hotel International din Bucuresti.

Invitați:
• Georgiana Rosculet, Psihoterapeut și Coordonator programe educaționale Ora de Net: „Provocările părinților în era digitală”;
• Lucia Radu Simota, Digital Learning Designer: „Programul digital al copilului: când, cât și cu ce efecte?”;
• Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: „Gadget-uri și aplicații utile pentru părinți și copii”.

Branduri partenere:
• Orange Romania,
• Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos,
• Motorola Romania
• ErFi Romania
• DALB – Creator de frumos.

Accesul este gratuit. Pentru înscriere vă rog să completați formularul de înregistrare.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…