Tipuri de aparate profesionale de gheață utile pentru afacerea ta
Niciun antreprenor nu-și permite să piardă clienți sau să i se facă reclamă negativă din cauză că a rămas fără gheață.
Un aparat gheata te ajută să menții standardele la cel mai înalt nivel. Citește în continuare ce tipuri de aparete profesionale existe și află cum să determini care modele se potrivesc afacerii tale.
Aparat pentru cuburi de gheață
Marea majoritatea a mașinilor de făcut gheață îți oferă posibilitatea de a produce cuburi de gheață cu topire lentă, dar care răcesc rapid alimentele sau băuturile. Având cea mai rapidă viteză de producție, ele sunt extrem de populare în rândul pub-urilor și barurilor. În funcție de model, un aparat de gheață poate produce cuburi pline sau cuburi goale pe interior.
Aparat pentru fulgi de gheață
Aparatele care produc fulgi de gheață sunt utile în domenii diverse. Cel mai des se regăsesc acolo unde se depozitează alimente sau unde e nevoie de dispunerea în vitrina a alimentelor, cum e cazul hypermarketurilor care au dispuse pe fulgi de gheață diferite tipuri de pește. Fulgii de gheață sunt extrem de utili în frapiere și indispensabili în prepararea anumitor tipuri de cocktailuri. Un astfel de aparat de gheață sunt adesea întâlnite în laboratoare și în diferite spații din industria medicală.
Întrebări care te ajută să faci alegerea potrivită
De câtă gheață ai nevoie?
În funcție de model, un aparat de făcut gheață poate produce de la 15 până la 200 kg de gheață în 24 de ore. Nu e deloc ușor să decizi, tocmai de aceea trebuie să faci o estimare cât mai apropiată de realitate, luând în calcul toate situațiile în care ai nevoie de gheață. Cât folosești pentru băuturile non-alcoolice? Dar pentru cele alcoolice? Câtă gheață se „pierde” cu menținerea alimentelor reci? Există câteva estimări făcute pentru a ajuta cumpărătorii de aparatură HORECA: De exemplu, sunt necesare 150 g de gheață pentru o băutură non-alcoolică și 14 kg de gheață pentru bufeturile reci.
La ce ai de gând să folosești gheața?
Știind scopul pentru care folosești gheața, va fi mult mai ușor să decizi care aparat de făcut gheață îți va fi mai util. Dacă deții un restaurant de lux și găzduiești adesea evenimente unde eleganța este element cheie, cu siguranță vei avea nevoie de gheață care să asigure o servire premium. O frapieră arată mult mai elegant când adaugi fulgi de gheață în loc de cuburi și permite sticlei să se așeze mult mai ușor. Dacă ai un bar în care prepari cocktail-uri extrem de variate, ai nevoie de ambele tipuri de aparate.
De ce capacitate de stocare ai nevoie?
Capacitatea de producție a unui aparat de gheață diferă de capacitatea sa de stocare a gheții. Cantitatea depozitată este seminificativ mai mică decât cea pe care poate să o producă. Când decizi capacitatea de producție, gândește-te și cât din gheața produsă vei putea stoca. Dacă ai nevoie de producție mare, e foarte posibil să ai nevoie și de echipament special de stocare și de transport pentru gheață. În acest fel te asiguri că energia și resursele investite în producerea de gheață nu sunt risipite, dar și că ai cantitatea necesară pentru o activitate extrem de bogată.
Dacă ne gândim că există și aparate de gheață pentru uz casnic, dedicate celor pasionați de prepararea de cocktail-uri acasă sau celor cărora iubesc să găzduiască petreceri acasă, atunci un aparat de făcut gheață ar trebui să fie nelipsit dintr-un bar, pub, restaurant sau magazin care vinde alimente proaspete ce trebuie menținute la temperaturi scăzute. Alege-le cu atenție pe cele potrivite afacerii tale.