Imi e atât de frică de hoți încât mă feresc și de prieteni

31 iul. 2017

Nu, nu este vorba despre mine. Este vorba despre cei care se feresc de hoți și blochează click dreapta dar vor ca prietenii să le distribuie articolele.

hoti

A fost odată ca niciodată un blogger căruia cineva i-a copiat un articol. Nemulțumit, el a întrebat în stânga și-n dreapta ce poate face și cineva l-a învățat să blocheze click dreapta. Cei care vor să-i mai fure munca măcar să depună un minim efort ca să rescrie textele. Deschid în stânga o fereastră cu articolul. In dreapta o fereastră proprie de editare. Si … la tastat. Ca să nu spun la furat.

Pentru cei care au sărit peste etapa cu povestiri nemuritoare „click dreapta” este o comandă care blochează anumite funcții în browser. Această comandă împiedică printre altele și posibilitatea de a selecta un text dintr-o pagină web. Cei pe care-i mănâncă în tastatură selectează textele și le copie cu ctrl&c & ctrl&v. Dar și cei care sunt de bună credință procedează la fel.

Voi cum procedați când vă atrage atenția un paragraf dintr-un articol?

Il citiți. Il recitiți. Il copiați și îl distribuiți pe propriile conturi social media sau îl includeți într-un articol cu menționarea sursei.

Dar dacă nu puteți selecta paragraful respectiv? Câți dintre voi îl rescrieți? Literă cu literă. Cuvânt cu cuvânt. Eu recunosc – nu am răbdare. Citesc și trec mai departe. Promovare cu forța nu se poate.

Stiu. Sunt subiectiv. Recunosc. Am pata pusă pe toate deciziile luate din cauza unei minorități lipsite de omenie datorită cărora majoritatea cu omenie are de suferit. Stiți broscuțele alea prinse în asfalt la trecerile de pietoni? Pentru câteva persoane care au învățat să țină covrigul după ce și-au luat permisul avem de suferit toți cei care trecem pe acolo. Bun. Am înțeles. Nu sunt suficienți domni polițiști la rutier ca să-i oprească pe cei care circulă cu viteză prin oraș sau sunt fani curse ilegale la miezul nopții. Dar de ce nu țin cont de filmările noastre? Ale celor care ne aflăm în trafic și dăm peste ei. In loc să trimitem înregistrările la tv mai bine le trimitem la 112.sesizari. Au dovada, pac amenda.

Furturile din blogosferă au fost, sunt și fiți siguri că vor mai fi. Ce s-a schimbat în ultimii ani este solidaritatea bloggerilor când cineva este prins cu ocaua mică și rapiditatea cu care aceștia iau măsuri (retrag articolul sau adaugă sursa conform înțelegerii cu autorul). Click dreapta este o măsură învechită. Cei care vor să fure (hoți online de meserie) o pot face și cu această funcție blocată.

Vă rog. Nu veniți cu replici de genul – există butoane de share. Există. Dar poate că eu rezonez mai bine cu un paragraf din interior, nu cu ce a selectat autorul pentru description.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!