Cum ar fi dacă bloggerii ar redeveni oameni?

13 sept. 2017

Cine a fost mai întâi? Bloggerul sau omul?

Mai sunt câteva zile până la Webstock-ul din acest an. Dacă tot mi-am dat singur foc la câteva adrese de email în ultimele săptămâni, hai să merg mai departe. Mă alătur cu brațele deschise celor care au curajul să scrie în clar despre direcția în care își doresc să meargă blogosfera.

comunitate

Eu am spus pe la începutul anului că bloggingul seamănă cu busking-ul, nu cu voluntariatul sau cu cerșetoria.

Bloggerii de afaceri fără scrupule

Dragii mei influeceri, bloggeri de mare succes cu zeci de mii de urmaritori sau doar bloggeri, dragii mei angajati din agentii, cum ar fi daca cat mai multi dintre noi am incerca sa schimbam cate ceva? Cum ar fi daca ne-am asuma toti ca suntem responsabili de ceea ce scriem, de felul in care scriem si in acelasi timp si de cei care ne citesc. Cum ar fi daca cati mai multi dintre noi am spune lucrurilor pe nume mereu, ne-am asuma de la bun inceput si am respecta un set de principii clare pe care le-am comunica si cititorilor si nu am devia de la ele, dupa cum bate vantul (a se citi, dupa ce brand ne plateste mai mult). Cum ar fi daca am incerca sa scriem prezentand mereu realitatea, fara a cosmetiza, fara a inventa povesti fantastice doar pentru a integra un brand intr-un text, cum ar fi daca cat mai multi dintre noi ne-am respecta mai mult cititorii si am incerca sa-i informam corect? bogdanadobre.ro

Cum ar fi? O să fie fumos. Depinde doar de noi, cei care punem în blogosferă omenia înaintea cleptomaniei. Până atunci va mai trece un an, doi ani, trei. Habar n-am. Ce știu este doar că balanța a început să se încline în favoarea noastră.

Pentru a micșora acest interval v-am provocat la o discuție despe Parenting la Webstock. Dorința mea a fost, printre altele, de a ne folosi de această categorie pentru a schimba anumite mentalități în tărtăcuțele celor care alocă bani pentru blogosferă. In loc să ne întâlnim prin diverse locații și să discutăm în șoaptă despre cum să facem și noi bani din bloguri, chiar dacă ținem cu dinții de propriile principii, am zis că este mai potrivit să luăm și noi loc la marea masă și să ne promovăm proiectele. Profit de această ocazie pentru a le mulțumi celor care au dat curs invitației.

Am nădejdea că bloggerii de afaceri fără scrupule vor înceta să-și mai plătească hostingul unul câte unul. Imi amintesc că primii bloggeri cleptomani se bazau pe seo. Erau obsedați de seo. Traficul provenit din motoarele de căutare era suficient de mare pentru a le asigura un venit consistent. Si într-o bună zi google a început să umble la algoritm și să le strice pilonul wp de pensie. A apărut la scurt timp, spre bucuria lor, o nouă oportunitate. Rețelele de socializare. Dominate de Facebook pe meleagurile noastre. Draft-ul a rămas identic. Vizualizări naturale și cu plată. După unii analiști Facebook a început să umble și el la algoritm. Urmează o perioadă dificilă. Cică și pilonul facebook de pensii e pe ducă. Vremea nu este de partea lor. Spre bucuria noastră. A celor care concepem proiecte bazate pe sprijinul voluntar al unor comunități.

Nu mă aștept ca ei să înțeleagă cu ușurință ce ne motivează pe noi să continuăm. Cum nu mă aștept ca o persoană lipsită de copii să înțeleagă ce se află un sufletul unui părinte a cărui copil se află în pericol. Poate bănui. Iși poate aminti o scenă dintr-un film, dintr-o carte sau dintr-un reportaj. Dar nu va putea înțelege disperarea. Nu-i va putea auzi strigătul nerostit de ajutor.

Cum ar fi dacă …? Hai să aflăm! Hai să fim noi exemplele pe care ni le-am dori să le vedem la ei! Hai să mutăm centrul de atenție în blogosferă de la bloggerii de afaceri fără scrupule la bloggerii mai mici care abia acum deprind primele trucuri ale monetizării unui blog! Hai să-i ajutăm să redevină oameni!

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!