Digital Parents ne invită la atelierul „Școala de Bani”

19 mart. 2018

România este pe ultimul loc în Europa privind educația financiară. Doar 22% dintre români sunt alfabetizați financiar. Media europeană este mai mult decât dublă: 55%. Voi ce deciziție ați luat?

Discuția despre nivelul nostru de educație financiară nu este nouă. Imi aduc, de exemplu, aminte de perioada în care românii plecați peste hotare săreau în sus de bucurie când primeau câțiva euro pe oră pentru a căra cu spatele niște saci cu ciment, în timp ce alți tineri din Polonia (cam de aceeași vârstă și același număr de clase la profesională) fixau instalația electrică pentru câțiva euro mai mulți. Mai recent, am regăsit același entuziasm la cei care și-au cumpărat autoturisme aduse din Germania la prețuri atractive în lipsa unei fișe cu reviziile tehnice actualizate. Tabla să lucească și tapițeria să fie curată. Au fost deja anunțate discuții încinse despre restricţiile pregătite de către BNR pentru creditele luate de români.

Să nu credeți că doar noi, cetățenii de rând ducem lipsă de educație financiară. Avem parte de ea și la nivel înalt. Dincolo de toate promosiunile electorale și minciunile dintre alegeri nimeni nu a avut curajul să deranjeze asistații sociali. In timp ce marea majoritatea a părinților cu un singur copil se zbat 24 h / 24 h, 7 zile / 7 zile, cu un program de muncă epuizant și stresant, cu un trafic îngrozitor, cu regretul că nu pot petrece mai mult timp alături de copilul lor, statul român tolerează sate întregi unde copiii au fost transformați într-o sursă de profit. Stau acasă, fac minim 10 copii și … Noi îi învățăm de mici să-și adune singuri jucăriile din camera lor. Ei îi învață să aștepte bomboane la poartă.

Ce vreau eu să rețineți este faptul că, până la un anumit nivel, nu avem nevoie să cunoaștem cine mai știe ce termen financiar pentru a ne putea da seama de direcția în care ne îndreptăm.

Ce putem face? Există o singură soluție. Să continuăm să învățăm și să ne învățăm copiii în speranța că într-o bună zi vom reuși să-i ajutăm să întoarcă roata. Când vine vorba de educație noi am pus pe primul loc familia. Scoala, ONG-urile, atelierele etc sunt pe locul secund. Pe primul loc este, și acolo va rămâne, familia. Aici întoarcem pe toate părțile și punem în practică ceea ce am învățat.

Școala de Bani

Școala de bani pentru Digital Parents

Atelierul „Școala de Bani” pentru Digital Parents are loc sâmbătă 24 martie la Conacul Golescu Grant București. Scopul său este să ne ajute să înțelegem și să ne administrăm mai bine bugetul și să ne facă să fim conștienți de factorii care ne influențează deciziile financiare.

Obiectivele cursului:
– Sprijin pentru administrarea mai bună a finanțelor personale
– Sprijin în setarea unor obiective financiare realiste
– Expertiză gratuită pentru optimizarea planurilor financiare în plan personal
– Conștientizarea factorilor care influențează deciziile financiare
– Cresterea impactului în comunități prin educație.

Atelierul este susținut de 4 profesori de educație financiară din BCR și se bazează pe tehnici de educație non-formală.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!