Kit Terrarium pentru copii – un colț de rai în camera de joacă
Dăruiți un Kit Terrarium pentru copii. Peste câțiva ani vor conștientiza că există și o latură magică – amintirea. Beneficiile energetice ale colțului de rai din camera de joacă le vor descoperi singur.
Cei care mă cunosc mai bine știu că ador să discut cu obiectele din jur. Îmi place să dau binețe unui cadou de la finul meu, agățat pe perete lângă ușa de la intrare. Îmi place să discut cu brazii plantați împreună cu mama mea sau cu zmeura adusă de tatăl meu. Nu mă întrebați ce soiuri sunt pomii din livadă. Nu mi-am notat. În schimb vă pot spune împreună cu cine i-am plantat. Seara, când sunt obosit, mă retrag în colțișorul meu lângă un trandafir japonez primit în dar de la bunii mei părinți când eram prin liceu.
Cadourile vii au un farmec aparte. Nu pot fi dosite într-o cutie. Necesită o minimă îngrijire din partea noastră și ne oferă în schimb o stare de bine după care tânjim atât de mult unii dintre noi. Aș putea să vă scriu ore întregi despre energii pozitive și despre cât de important este să le respectăm libertatea dar o las pe altă dată. Acum îmi doresc doar să rețineți că există cadouri cu care adormim în brațe sau sub umbra cărora ne întindem pe o pătură în zile caniculare.
Am susținut de nenumărate ori faptul că prezența modelelor din natură au rol extrem de important în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Dintre toate avantajele cel mai drag mie îmi este „răbdarea”. Indiferent de diagonala pe care o are televizorul din camera de zi, G-urile smartphone-ului și viteza router-ului o plantă nu poate crește într-o secundă de la sămânță la maturitate. Cei dintre voi care aveți copii născuți cu tastatura în mâini știți cu câtă tensiune vine „vreau acum”. Ei bine, ca părinți, dacă mai facem compromisuri la diverse chestii de dragul liniștii în casă, când vine vorba de natură nu avem ce face. Chiar dacă am vrea, nu avem cum să batem din palme și nuca astupată sub nisip să crească imediat un nuc falnic pe creanga căruia să putem lega un leagăn. Nucul din curtea vecinilor a fost plantat de străstrăbunicul Ion. Un copil care crește în preajma unei plate vede cu proprii ochi cum crește. Apare un firicel. Apare un lăstar. Apare o floare. Apare un fruct. Woow. Noi, în anii anteriori, am avut în casă răsaduri de roșii cherry. Am plantat și pomi împreună cu ea, dar am dorit să avem în imediata noastră apropiere ceva care să crească totuși mai repede. Să vedem zilnic o mică evoluție. În fiecare dimineață ne uitam să vedem cât a mai crescut. Apoi, ne-am răsfățat cu un mic dejun delicios. Eco de eco.
După „răbdare” vine „responsabilitatea”. Fiecare plantă din casă are nevoie de sprijinul nostru. Are nevoie de lumină, de apă și de o vorbă bună. Dacă peste spălatul pe dinți am mai sărit din când în când i-am explicat că o plantă nu poate supravețui fără apă. Ea depinde de noi. Nu-și poate lua singură apă. Noi îi dăm apă și ea ne zâmbește de fiecare dată. Dacă îi este sete nu-i putem spune să mai aștepte, la fel cum și ea refuză să aștepte.
Din motive obiective, nu toate familiile își pot permite să aibă în locuință un animal de companie sau jardeniere cu flori și legume pe la geamuri. Cunosc familii care încearcă să compenseze această neputință prin drumeții cât mai dese, dar nimic nu poate înlocui o plantă în camera de joacă a copilului. Soluții există și pentru ei – kit terrarium pentru copii.
Kit Terrarium pentru copii – amintire de la bunici
După ce am trecut prin câteva moșteniri am ajuns la vorba unui bătrân curent. Lucrurile cu valoare materială mare se vor duce și vei prețui lucrurile mici cu valoare sentimentală mare. Lucruri mici cu valoare sentimentală mare? Doriți să le faceți nepoțeilor și nepoțelelor câte un cadou pe care să-l păstreze? Un cadou viu de care să-și aducă aminte de dvs? Dăruiți-le un kit terrarium! Rugați-i să vă permită să-i ajutați. Să puneți și dvs măcar o pietricică în vas. Peste timp, acea pietricică va deveni pietricica pusă de bunici. Terrarium-ul va deveni o portiță de comunicare între voi. Va spune povești în locul vostru.
Bunicii nu vor să deranjeze. Vor să stea alături de noi … discreți. Să se bucure când ne văd veseli. Precum un terrarium. Micuț. Discret. Păstrător de amintiri hazlii și de ghidușii.
Kit Terrarium pentru copii – amintire de la părinți
Am urmărit particularitățile obiectelor la care micuța noastră ține cel mai mult. În trecut, am făcut greșeala să donăm câteva obiecte fără să o întrebăm. Printre ele era și o cutie cu un clown. Un clown pe care l-am desenat împreună. Râdeam și desenam. Distracție maximă. Atunci ne-am promis să fim foarte atenți la obiectele pe care le-am făcut împreună. Pietre pictate. Căsuțe de păpuși din carton. Felicitări. Sunt amintiri. Norocul nostru că avem unde să le depozităm sau să le expunem.
Treptat, treptat, am învățat să ne „facem” amintiri. Am observat cât de benefice sunt pentru familie. Ne-am propus să ne lăsăm în urmă amintiri cu o durată de viață mai mică sau mai mare. Cu aceste gânduri am întâmpinat terrarium-ul primit în dar de la Greenarium. Va fi amintirea noastră. Îi va spune în fiecare dimineață cât de mult o iubim și cât de mult ne dorim să fie fericită încojurată de natură și de tehnologie. Cele două medii sunt compatibile, dacă știi să prețuiești fiecare parte la adevărata ei valoare.
O vom încuraja să ia câte o pietricică din locurile pe care le vom vizita să o pună alături. Să își creeze propriul colț de rai în camera ei de joacă.
Kit Terrarium pentru copii – amintire de la prieteni
Un astfel de kit pate fi dăruit de prieteni cu ocazia unei zile onomastice. Fiecare copil pune câte o lingură de nisip, presară puțin pământ, pune câte o pietricică. Sărbătoritul / sărbătorita așează planta și amintirile o protejează. Legăturile care unesc grupul se vor dezvolta în timp precum planta din terrarium. Puțin câte puțin.
Astfel, copiii învață care este puterea unui grup. Învață ce pot creea dacă stau alături și se sprijină reciproc. Învață că fiecare dintre ei este diferit. Unul a ales o piatră galbenă. Altul o piatră albastră sau o piatră simplă, necolorată.
Kit Terrarium pentru copii – amintire de la primii 1.000 de abonați
Primul nostru terrarium va păstra o amintire specială pentru noi. Abonatul cu numărul 1000 pe canalul de YouTube. Ne-am urmat visul și am reușit să transformăm imposibilul în posibil. Am reușit să ajungem aici chiar dacă am refuzat să folosim tehnici specifice canalelor de copii și ne-am axat pe jocuri creative din care părinții și bunicii pot învăța cum să petreacă timp de calitate cu copiii.
Alături de un adult, un joc pentru copii poate căpăta un alt sens. Un sens cu bătaie mai lungă. Va deveni un joc distractiv în prezent și util în viitor. De exemplu, pentru un copil mai mic un terraium va fi pentru început doar un joc banal de aranjat pietre într-un vas. Și o plantă. De la adult va învăța că este nevoie de răbdare pentru a poziționa decorul. Apoi va învăța ce este responsabilitatea. Peste câțiva ani va conștientiza că exista și o latură magică – amintirea. Beneficiile energetice le va descoperi singur.
Kit Terrarium pentru copii – sfaturi de la specialiști
Cum și noi am fost la primul terrarium, adaug mai jos un sfat de la specialiști.
În prima parte este recomandat să urmăm câțiva pași. În partea a II-a este liber la imaginație și răbdare.
Dăruiți și voi un Kit Terrarium!
Puteți comanda un Kit Terrarium de pe greenarium.ro #madeinTransylvania.
Produsele lor mixează plante suculente și aeriene, mușchi, licheni și alte elemente naturale cu forme precum piramida, dodecaedrul, coloana, icosaedrul, globuri mai mici și mai mari, cilindrul, filigoria și alte combinații unicate. Veselia o puneți voi.