Davino Flamboyant un vin pentru persoanele cu gusturi rafinate!

1 nov. 2020

Vinul este o bautura sofisticata pe care multi o apreciaza mai ales alaturi de compania potrivita. Vinul Davino Flamboyant nu este un simplu vin, deoarece aromele originale ale acestui vin scot in evidenta gustul placut al strugurilor din care a fost facut. Vinul este ideal pentru gurmanzii care doresc sa se bucure de gustul mancarurilor tipice de sezon sau mancarurilor din peste. Site-ul 24drinks.ro ofera o gama vasta de vinuri de calitate premium, iar Davino este un brand apreciat de foarte multi!

Vinul rosu este, fara indoiala, una dintre cele mai populare alegeri de pe glob. Dintre numeroasele variante, amestecuri si arome, vinul rosu nu numai ca este bautura preferata a multora, dar este considerat si sanatos. Studiul publicat in revista Annals of Internal Medicine sugereaza ca consumul unui pahar de vin rosu in fiecare seara poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 sa-si gestioneze colesterolul si sanatatea cardiaca. Cu toate acestea, este recomandat sa beti vin rosu sub supraveghere. Consumul de vin rosu nu este o actiune daunatoare, daca este facuta cu masura. O bautura eleganta ca vinul rosu trebuie consumata cu anumite reguli. Majoritatea dintre noi adora sa-l savureze. Cu toate acestea, este posibil ca nu multi sa stiu sa bea vinul rosu.

Vinul rosu este o bautura care trebuie savurata incet si unul dintre cele mai importante aspecte este rotirea bauturilor pentru a creste cantitatea de oxigen din pahar. Umplerea acestuia pana sus nu va avea suficient spatiu pentru a face acest lucru.

Nu ar trebui sa beti vin rosu imediat ce este turnat, dar mai intai trebuie sa-l invartiti si sa adulmecati prin lipirea nasului in pahar. Doar pentru ca vinul rosu a fost considerat o bautura sanatoasa, nu inseamna ca consumati litri din el in fiecare zi. Un pahar de vin rosu este in regula, atata timp cat ati consultat medicul si acesta v-a dat voie.

Tineti intotdeauna paharul de vin de picior. Acest lucru va impiedica caldura din mana sa anuleze toata munca grea pe care ati facut-o pentru a aduce vinul la temperatura potrivita.

Aproape tot ce se gaseste in vinul rosu, cu exceptia alcoolului si a apei, se numesc polifenoli. Polifenolii sunt taninurile, pigmentatia, aromele vinului, rezveratrolul si cam inca 5000 de amestecuri de plante. Toate aceste amestecuri, dar mai cu seama taninurile ajuta la reducerea placilor de colesterol din vasele de sange, conferind longevitate si o sanatate mai buna a inimii. Se spune ca vinurile rosii vechi sunt cele mai bune si asa si este din punct de vedere al gustului, insa in ceea ce priveste sanatatea este recomandat consumul de vinuri rosii tinere, deoarece acestea sunt bogate in taninuri.

Sulfitii sunt in numar mai scazut in vinul rosu, deoarece vinul rosu este mai stabil din punct de vedere chimic, fata de vinul alb, si au o rezistenta crescuta.

Acest lucru se datoreaza faptului ca pigmentatia vinului rosu este data de pielea strugurelui. Acest tip de vin este produs ca si un vin alb. De exemplu o sampanie Blanc de Noir este un vin spumant alb din struguri Pinot Noir si Pinot Meunier.

Consumul de vin rosu este o experienta. Iata cum sa beti vin rosu:

Nu incepeti sa turnati vinul imediat. Incercati si cititi eticheta de pe sticla pentru a intelege sursa vinului si cat de vechi este.

Nu puteti gresi cu alegerea paharului de vin. Asigurati-va ca il alegeti pe cel potrivit. Pentru vinurile rosii trebuie sa alegeti pahare cu boluri mari si rotunjite. Ideea de a turna vin rosu in pahare mari, rotunde, asemanatoare unui bol, este de a face loc pentru a emana aroma sa distinctiva. Se toarna o cantitate mica in pahar, aproximativ o treime din pahar. Acum rotiti usor vinul in pahar si observati eventualele bucati solide care plutesc in jur.

Adulmecati vinul si intelegeti cum este aroma. Practic, exista trei niveluri de arome pe care ar trebui sa le puteti discerne in timp ce mirositi vinul.

In primul rand, veti obtine parfumul, care probabil va fi bazat pe fructe.

In al doilea rand, incercati sa identificati aromele vinului.

In al treilea rand, identificati nota de inchidere a aromei vinului care poate fi o reflectare a vasului de imbatranire, ca o cutie de stejar.

In cele din urma, luati o inghititura mica. Lasati-l sa se rostogoleasca pe limba pentru o clipa. Luati-va ceva timp pentru a evalua aroma intensa. Exista doua moduri de a bea vin, una este de a inghiti si analiza gustul de dupa, iar cealalta este de a scuipa. Ne-ati auzit! Scuipatul va va ajuta sa analizati si sa comparati complet diferite tipuri de vin rosu. Va va pastra si simturile intacte.

Strugurii sunt bogati in multi antioxidanti. Acestea includ resveratrol, catechina, epicatechina si proantocianidine. Se crede ca acesti antioxidanti, in special resveratrolul si proantocianidinele, sunt responsabili de beneficiile vinului rosu pentru sanatate.

Sticla de vin Davino Faurar Rosu de Ceptura 2018 este un blend deosebit care trece printr-un proces elaborat de maturare. Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare pe bostina, in vase de inox de 150 Hl la 24-26°C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet si 14 zile Feteasca Neagra. Fermentatie malolactica este desavarsita imediat dupa cea alcoolica. 30% din vin este maturat exclusiv in vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni in barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto