Ce trebuie să știi despre bijuterii

14 sept. 2020

Exista o multime de informatii interesante despre bijuterii, informatii care ar putea a influenteze comportamentul atunci cand va decideti a achizitionati o bijuterie, fie pentru dumneavoastra, fie pentru altcineva, asa cum este inelul de logodna din aur alb cu diamante Kamarad.

O informatie interesanta este faptul ca aproape in toate cazurile, perlele sunt cultivate, iar acest proces a inceput in secolul al XX-lea, existand la mijloc un interes comercial iar amploarea acestui proces a facut ca perlele sa fie usor accesibile cumparatorilor. Acele perle naturale, din stridie, reprezinta singura piatra pretioasa care provine de la un animal viu, reprezentand o piatra naturala organica.

Despre chihlimbar se stie ca acesta este constituit din rasina fosilizata a copacilor, mai ales a pinilor, care s-a constituit in milioane de ani. Chihlimbarul, la atingere, este cald si miroase usor a brad.

Safirul are culori diverse, iar cel rosu este cunoscut drept rubin; mai este frecvent safirul de culoare albastra.

Despre platina stim ca acesta este un metal rar fata de celelalte metale pretioase, existand o productie de 15 ori mai mica decat a aurului si de 100 de ori mai mia decat argintul, de aceea este si mai scumpa decat aurul.

Despre cel mai mare diamant care a exitat vreodata, se poate spune ca atarna 530 de carate, piatra ce a fost prezentata regelui Eduard al VII-lea, facand parte din Bijuteriile Coroanei Marii Britanii.

Se pare ca cel mai scump inel de logodna ii apartine cantaretei Mariah Carey si i-a fost oferit de catre James Packer, avand o valoare de 10 milioan de dolari, dar cei doi nu s-au casatorit niciodata.

Cea mai populara bijuterie este a printesei Diana si este inelul de logodna cu safir albastru, inconjurat de o multitudine de diamante.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto