Evensys ne invită și-n acest an la Social Media Parents – cel mai important eveniment de parenting blogging din România

5 iul. 2017

Social Media Parents – un loc unde părinții bloggeri din România își dau întâlnire pentru a discuta cum să rămână părinți mai buni sau unde bloggerii părinți vin ca să învețe cum să fie bloggeri mai eficienți?

Social Media Parents

Si ediția din acest an Social Media Parents este împărțită în cele două sesiuni clasice. In prima sesiune suntem invitați să ne luăm notițe despre copii. Despre ai noștri și despre ai celor de lângă noi. In a doua sesiune suntem așteptați la o discuție despre bloguri. Blogging. Blogosferă. Eficiență. Cifre. Publicitate.

De la ediția de anul trecut am plecat cu o întrebare. Atunci nu am avut curajul să o adresez. Sincer, când am fost invitat în față ca să ridic premiul câștigat de micuța mea energizantă și am luat microfonul în mână aveam întrebarea pe buze. In ultima clipă am renunțat. Am spus ce mi-a venit rapid în minte. Un sfat. Dacă tot vă lăsați copiii să stea pe net măcar lăsați-i să stea pe iarbă. Nu-i închideți între betoane. Lăsați-i să simtă mirosul ierbii. Mai devreme sau mai târziu vor învăța singuri cât de benefic este să stai offline pe iarbă.

Am înțeles că la ediția din acest an se va discuta despre cum ne putem proteja copiii în mediul online și offline. Intrebarea mea este : De cine să-i protejăm? De cei care nu au nici cea mai mică urmă de respect față de proprii copii, ca să nu mai spun de ceilalți copii? Pentru ce mergem la acest eveniment? Ca să învățăm cum să rămânem părinți mai buni sau pentru a învăța cum să devenim bloggeri mai eficienți? Ambele? Eu am ajuns la concluzia că nu prea se poate și cu botul uns și slănina în pod și cu banii pe slană.

Aș prefera ca discuția despre blog să nu fie una generală ca cea de anul trecut. Nu mai suntem în primul an de blogging. Aș prefera să se discute, de exemplu, despre dreptul bloggerilor părinți de a sta offline în concediu. In timpul anului copiii sunt lăsați pe locul secund în favoarea blogului. Avem termene de respectat. Avem comunitate de ținut aproape. Avem cifre de atins. Când suntem plecați în concediu ce facem? Nici măcar acolo nu ne respectăm familia? Si apoi ne întrebăm de ce partenerii de viață ne răspund din ce în ce mai târziu. Sau de ce copiii noștri devin dependenți de internet.

Mă bucur că cei mai mulți dintre bloggeri au înțeles în cele din urmă faptul că printre cititori sunt și copii. Si avem o mare responsabilitate față de ei. Ei văd ce postăm noi. Nu avem nici cel mai mic control vizavi de ce se difuzează la tv. Puțin le pasă lor de copiii noștri. In schimb, avem control total la ce postăm și distribuim în mediul online. Noi suntem modelul lor.

De cine să-i protejăm? Nu cumva trebuie să-i protejăm și de cei dintre noi pentru care copiii au devenit o țintă? Până unde suntem dispuși să mergem cu noile tehnici de promovare? Câți dinte cei care vor veni la Social Media Parents în acest au curajul să refuze o campanie profitabilă financiar, dar care este în contradicție cu ceva ce și-ar dori ca proprii copii să învețe în cei 7 ani de acasă? Mai pe scurt – blogosfera de parenting trebuie să rămână în favoarea copiilor sau să țină pasul cu celelalte blogosfere monetizate excesiv? Intreb și eu.

Social Media Parents 2017

Data:
19 iulie

Locație:
Hotel Caro Parc București

Program eveniment:
08:00 – 09:00 – INREGISTRARE PARTICIPANTI
09:00 – 11:00 – SESIUNEA 1 : PARENTING TRENDS

11:00 – 11:30 – PAUZA DE CAFEA
11:30 – 13:00 – SESIUNEA 2 : KIDS, PARENTS & TECHNOLOGY

13:00 – 14:00 – PAUZA DE PRANZ
14:00 – 15:30 – SESIUNEA 3 : BLOG TALK

Detalii suplimentare
socialmediaforparents.ro

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!