Imprimantele cu cerneală, argumente pro și contra

10 sept. 2020

Cand ne hotaram sa cumparam o imprimanta trebuie sa analizam avantajele si dezavantajele tipului de imprimanta, asa incat sa luam decizia cea mai buna. Mai jos vom prezenta argumente pro si contra unei imprimante pe cerneala.

Imprimante cu cerneală

Costul redus al acesteia este un avantaj deoarece atunci cand o utilizam pentru acasa, aceasta trebuie sa aiba un pret bun.

De asemenea, aceasta imprimanta pare sa ie potrivita pentru a tipari detalii fine si netede, ceea ce face din aceasta o optiune buna mai ales atunci cand utilizam imprimanta pentru a printa imagini color.

Tot un avantaj pentru printul color este faptul ca sunt imprimate culori vii, ceea ce contituie un avantaj atunci cand avem de imprimat imagini.

Este foarte pritenoasa in utilizare un asemenea tip de imprimanta si are o rapiditate destul de mare iar nivelul de zgomot este destul de scazut ata de imprimanta pe laser si plus ca nu are nevoie de un timp pentru a se incalzi.

Dezavantajele imprimantei sunt faptul ca este mai putin rezistent capul de imprimare, care se poate infunda si strica. Daca este necesar sa se inlocuiasca cartusul de cerneala, atunci acesta este destul de costisitor.

Daca aveti un volum mare de documente pentru printat, atunci acest tip de imprimanta nu este potrivit, ci imprimanta laser, asa cum este IMPRIMANTA COLOR KYOCERA ECOSYS P6230.

Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca cerneala este mai sensibila la apa si o mica picatura poate sa influenteze si sa strice aspectul paginii, fata de laser si, prin urmare, nu se poate folosi un evidentiator, un marker peste foile printate cu jet de cerneala deoarece scrisul s-ar putea strica.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto