Top 10 muzee de neratat în Paris

12 dec. 2022

Capitala Franței este un adevărat muzeu în aer liber și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Anual, milioane de turiști colindă fascinați străzile elegante, parcurile cochete și mai ales galeriile de artă, cu opere faimoase. Iată care sunt cele mai importante muzee din Paris, pe care să le incluzi în excursia ta pe malul Senei.

Muzeul Luvru

Destinația vedetă pentru amatorii de muzee este Luvru, unde poți să admiri Piramidele din curtea principală, Marele Sfinx din Tanis, Codul lui Hammurabi, Venus de Milo, Victoria din Samothrace și mai ales celebra pictură Mona Lisa.

Muzeul D’Orsay

Vizitează cea mai valoroasă colecție de artă impresionistă din lume, unde te așteaptă capodopere semnate de Van Gogh, Manet, Renoir, Monet, Cézanne, Degas, Gauguin și Seurat. Fostă gară pariziană, D’Orsay este un loc unde culorile și formele te fascinează.

Muzeul L’Orangerie

Situat într-o clădire superbă, acest muzeu cochet te întâmpină cu strălucirea unor opere faimoase ale marilor pictori Cezanne, Renoir, Picasso, Matisse, Rousseau, Modigliani, Derain, Soutine, Utrillo și Laurencin.

Centrul Georges Pompidou

Un hub cultural modern, unde poți să admiri opere de artă modernă și contemporană, Centrul Pompidou cuprinde peste 100000 de lucrări semnate de Matisse, Andre Derain, Paul Signac, Max Beckmann, Jackson Pollock şi Francis Bacon, dar și de moderniștii Andy Warhol, Dieter Roth, Dan Flavin, Eduardo Arroyo.

Atelierul Brâncuși din Paris

Dacă ajungi la Pompidou, mergi la Atelierul lui Brâncuși, ca să admiri opere ale marelui sculptor român. Merită să rezervi un zbor București-Paris, ca să te bucuri de peste o sută de sculpturi create cu imaginația de geniu a măiastrului gorjean.

Muzeul Rodin

Te întâlnești cu alte capodopere ale artei sculpturale și la Muzeul Rodin, unde se află cea mai valoroasă colecție din opera marelui artist francez. Poți să admiri aici opere celebre, precum Gânditorul, Adam şi Eva, Balzac, Sărutul.

Muzeul de Arte Frumoase – Petit Palais

Clădirea este în sine o operă de artă și găzduiește colecții din diferite epoci și stiluri, din Antichitate până în secolul XX. Desene, tapiserii, obiecte medievale, icoane și manuscrise rare completează galeria de capodopere din Petit Palais, cunoscut și sub numele de Micul Luvru.

Muzeul Picasso

Vulcanicul pictor spaniol a iubit Parisul, iar metropola franceză i-a celebrat geniul printr-un muzeu unic, unde poți să admiri peste 5000 de lucrări și obiecte de arhivă, ca să cunoști în detaliu universul creativ al lui Pablo Picasso, de la picturi și sculpturi, până la gravuri, desene și ilustrații.

Domul Invalizilor

Înveți lucruri noi din istoria Franței și vizitezi un complex de clădiri cu muzee și monumente dedicate evenimentelor militare și personalităților de stat. Aici se află mormântul lui Napoleon Bonaparte, galerii de arme, modele de forturi și colecții unice de hărți vechi.

Palatul Versailles

Cel mai faimos muzeu de istorie din Paris este cel găzduit de Palatul Versailles, situat în apropierea capitalei franceze. Vizitează Sala Oglinzilor, Galeria Marilor Bătălii, Sala de Recepții, Dormitorul Regal și admiră decorurile somptuoase, grădinile spectaculoase, operele de artă ce evocă strălucirea imperială a Orașului Luminilor.

Alege Parisul pentru următoarea ta vacanță, admiră-i frumusețea, apreciază-i cultura și istoria, ca să te bucuri pe deplin de întâlnirea cu unul dintre marile orașe ale lumii!

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto