1070 de persoane și 40 de firme şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la GovITHub

18.08.2016

În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1070 de persoane și 40 de firme şi-au exprimat disponibilitatea de a se alătura acesei inițiative.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe gov.ro 1070 de persoane s-au înscris pe platformă şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică. De asemenea, 40 de companii și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetățenilor.

Vă reamintesc faptul că din rândul celor 1070 de persoane vor fi aleși 10 bursieri pe o perioadă de 6 luni şi voluntari cu normă de 8 ore / săptămână.

ciolos

Au trecut 2 săptămâni. In această perioadă 1070 de persoane au ieși în față. S-au înscris pe platformă. Or fi mulți, or fi puțini?!?! Habar n-am! Ce știu în schimb cu siguranță este faptul că această inițiativă a trecut pe lângă urechile multor persoane active în mediul online românesc – mai ales atunci când apăreau pe val subiecte despre demnitate națională. Fără susținerea noastră, a celor care am înțeles cu ce se mănâncă internetul, a celor cu care vor toți politicienii să se împrietenească înainte de alegeri, GovITHub nu poate supravețui indiferent de voința și pregătirea celor 1070 de persoane.

Aceste persoane au înțeles ce impact poate avea GovITHub și au decis să-și aducă contribuția. Uneori, mă îndoiesc că noi, ceilalți, suntem capabili să înțelegem. Dacă am înțelege sunt sigur că nu am mai fi atât de indiferenți vizavi de acest proiect.

De curând, a început să se promoveze un eveniment important pentru cei activi în social media local – Webstock. De la blogger de provincie până la cel de km 0. Am intrat de curiozitate pe câteva bloguri și am căutat informații despre GovITHub. Dezamăgire. Am găsit în schimb fel și fel de nemulțumiri. Este foarte ușor să scriem despre ce nu ne place fără să facem ceva care să îndrepte câtuși de cât lucrurile. Este la fel de ușor și să evităm polemicile în speranța că alții vor lua atitudine și vor face lumină. Noi ne vedem în continuare de liniștea familiei și așteptăm ca bunăstarea să ajungă într-o bună zi și la noi.

Comparație? Parcă am fi niște soldați cu tolbile pline de săgeți care am uitat la ce se folosesc. Am demonstrat că ne pricepem la social media. Ne-am umflat în piept precum cocoșii dimineața pe tumurugul porții când am fost ridicați în slăvi ultima dată de politicieni. Si? E caniculă? De ce stăm cu capurile plecate când ar trebui să fim mândri că avem în sfârșit posibilitatea de a schimba temelia?

Vorbeam într-un articol anterior despre existența unui conflict între generații. Fiecare e liber să gândescă cum poate și să voteze cu cine a fost convins. Fiecare e liber să-și vândă votul pentru o tigaie, un pix sau o promisiune. Păi dacă este așa, noi de ce să nu scoatem like-urile la înaintare? Zilnic. Nu doar în campanii electorale.

Am tot auzit că părerile personale nu sunt benefice în blogosferă. Este o afirmație total greșită. Diferența dintre blogosferă și canalele de știri este dată tocmai de existența acestor păreri personale.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate