5 lucruri mai puțin știute despre Cleopatra

28.04.2021

Iată 5 dintre cele mai importante:

    cleopatra

  • Frumusețea ei nu era cel mai mare atu – Adesea în istorie s-a discutat despre frumusețea Cleopatrei. Totuși, pe cât de renumită e frumusețea sa, pe atât de inteligentă era. Ba mai mult, există istorici care au rămas impresionați de inteligența sa. A vorbit numeroase limbi străine și era specializată în matematică, filozofie, oratorie și astronomie. De asemenea, punea mare accent pe cultură și obișnuia să stea alături de cărturari. Pe de altă parte, există și voci care afirmă că frumusețea sa nu era chiar atât de izbitoare. Dimpotrivă, unii istorici spun că avea trăsături bărbătești și că obișnuia să să se îmbrace precum ei tocmai pentru a fi mai impunătoare.
  • Despre Cleopatra s-au făcut zeci de filme și de jocuri – Cleopatra este un personaj foarte popular, iar despre ea s-au făcut peste 50 de filme și zeci de jocuri. Asterix & Obelix: Mission Cleopatra (2002) și Cleopatra (1917) sunt două dintre cele mai cunoscue filme. În ce privește jocurile, ea e prezentă atât în producții video cât și în sloturi. Spre exemplu, în secțiunea NetBet păcănele online sunt nu mai puțin de 9 jocuri despre Cleopatra, cele mai cunoscute fiind Queen Cleopatra și Cleopatra Jewels. Totodată, NetBet, operator recunoscut și pentru secțiunea de pariuri sportive, actualizează constant lista cu jocuri noi. În plus, la petrecerile cu tematică, Cleopatra este un personaj foarte des întâlnit, așa cum se întâmplă și de Halloween, când social media e plină de poze cu acest personaj.
  • S-a înfășurat într-un covor pentru a-l cunoaște pe Iulius Cezar – În anul 48 înainte de Hristos, Cleopatra se afla în conflict cu fratele său Ptolemeu al XIII-lea, într-un moment în care Iulius Cezar se pregătea să vină în Alexandria. Știind că nu va fi primită la întâlnire, Cleopatra s-a înfășurat într-un covor și a ajuns astfel în preajma lui Cezar. Acesta a fost uimit la vederea Cleopatrei, de care s-a îndrăgostit și căreia i-a fost și aliat în anii următori. Acesta a fost doar un exemplu în care Cleopatra s-a folosit de astfel de practici pentru a obține ce își dorea.
  • Nu a fost privită cu ochi buni la Roma – Începând cu anul 46 înainte de Hristos, Cleopatra a ajuns la Roma, alături de Iulius Cezar. Prezența sa a provocat multă agitație, mai ales că Iulius Cezar a ridicat o statuie aurită în cinstea ei, într-un templu. În cele din urmă, Cleopatra a fost forțată să fugă din Roma, după ce Cezar a fost injunghiat mortal în anul 44 înainte de Hristos. Totuși, prezența sa a fost controversată și a născut multe discuții. Au existat și multe femei romane care au încercat să-i copieze aspectul și coafura.

  • Cleopatra a condus nave de război – După moartea lui Iulius Cezar, Cleopatra s-a căsătorit cu Marc Antoniu, alături de care a avut trei copii. Nici relația acestuia cu Cleopatra nu a fost privită cu ochi buni la Roma. Tocmai din acest motiv, rivalul său, Octavian, l-a prezentat pe Marc Antoniu ca fiind un trădător care s-a lăsat sedus. În anul 32 înainte de Hristos, Senatul roman i-a declarat război Cleopatrei. În anul următor a avut loc o bătălie navală la Actium. În acel moment, Cleopatra a condus personal zeci de nave de război egiptene, alături de Marc Antoniu. Cei doi aveau ulterior să fuga în Egipt pentru a scăpa de pericolul ce era iminent. Tot în Egipt cei doi și-au găsit și sfârșitul, însă nu se știe clar dacă s-au sinucis sau au fost uciși și nici locul în care au pierit.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate