5 sfaturi de care să ții cont dacă îți renovezi locuința

30 ian. 2023

Vrei să schimbi finisajele pentru a fi pe placul tău sau să îmbunătățești considerabil nivelul de trai? Un proiect de renovare reușit începe cu etapa de planificare.

Fie că îți dorești să împrospătezi locuința și să schimbi finisajele, fie că te implici într-un proiect amplu de refacere a casei sau apartamentului de la tencuială, există o serie de pași de care să ții cont. Descoperă 5 sfaturi care să te ajute în procesul de renovare.

Planifică renovarea locuinței și fă măsurători

Dacă nu vrei să constați că ar trebui schimbată instalația electrică abia după ce ai terminat renovarea, stabilește din timp care sunt etapele proiectului și în ce ordine este mai bine să fie realizate. Dacă este necesar, consultă-te cu o echipă de profesioniști. De asemenea, stabilește bugetul și calculează dacă poți finaliza toate lucrările ambițioase pe care ți le-ai propus sau, mai degrabă, ar trebui să repari și să amenajezi pe rând fiecare cameră.

Achiziționează materialele de construcții necesare

Pentru a beneficia de o renovare durabilă, cu finisaje care să arate impecabil mulți ani după finalizarea lucrărilor, investește în produse de calitate înaltă. Vezi aici gama de materiale de construcții potrivite pentru multe dintre proiectele de refinisare a locuinței. În plus, este important să fie respectate indicațiile producătorilor referitoare la prepararea și aplicarea corectă a acestora. De asemenea, ia în calcul măsurătorile făcute în etapa anterioară, pentru a aproxima necesarul de materiale.

Pregătește uneltele și echipamentele pentru renovare

Dacă vrei să realizezi renovarea în regie proprie, de tip DIY (Do It Yourself), asigură-te că ai toate uneltele și echipamentele necesare înainte de a începe renovarea. Astfel, nu va trebui să întrerupi lucrul pentru a căuta diverse obiecte. În același timp, ține cont că pentru anumite etape s-ar putea să ai nevoie de utilaje profesionale, pe care le poți închiria.

Anunță vecinii când începi renovarea

Renovezi un apartament? Ar trebui să îți anunți vecinii când începi lucrările, cât vor dura și ce presupun – zgomote puternice, praf etc. Un alt aspect foarte important este respectarea orelor de odihnă. Chiar dacă ești o persoană matinală, nu poți da cu bormașina înainte de 8 dimineața, la fel cum nu ai voie să lucrezi după ora 22 sau noaptea. Sincronizează-ți pauza de la amiază cu ora de liniște – între 13 și 14. În caz contrar, poți fi amendat.

Verifică dacă ai nevoie de autorizație

Anumite lucrări necesită emiterea unei autorizații din partea autorităților locale, așa cum sunt dărâmarea unui perete și modificările aduse structurii de rezistență. De asemenea, repararea sau înlocuirea instalației electrice trebuie realizată de o persoană autorizată. Mai mult, dacă stai la bloc, anunță asociația de proprietari că urmează să renovezi apartamentul.

Orice proiect de renovare pornește de la etapa de planificare, în care decizi care sunt lucrările necesare, dacă vor fi realizate în regie proprie sau apelezi la o echipă de profesioniști, dar și ce materiale de construcții trebuie să achiziționezi și în ce cantitate. Îți recomandăm să alegi produse de înaltă calitate și potrivite condițiilor de lucru.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…