5 sfaturi de care să ții cont dacă îți renovezi locuința

30.01.2023

Vrei să schimbi finisajele pentru a fi pe placul tău sau să îmbunătățești considerabil nivelul de trai? Un proiect de renovare reușit începe cu etapa de planificare.

Fie că îți dorești să împrospătezi locuința și să schimbi finisajele, fie că te implici într-un proiect amplu de refacere a casei sau apartamentului de la tencuială, există o serie de pași de care să ții cont. Descoperă 5 sfaturi care să te ajute în procesul de renovare.

Planifică renovarea locuinței și fă măsurători

Dacă nu vrei să constați că ar trebui schimbată instalația electrică abia după ce ai terminat renovarea, stabilește din timp care sunt etapele proiectului și în ce ordine este mai bine să fie realizate. Dacă este necesar, consultă-te cu o echipă de profesioniști. De asemenea, stabilește bugetul și calculează dacă poți finaliza toate lucrările ambițioase pe care ți le-ai propus sau, mai degrabă, ar trebui să repari și să amenajezi pe rând fiecare cameră.

Achiziționează materialele de construcții necesare

Pentru a beneficia de o renovare durabilă, cu finisaje care să arate impecabil mulți ani după finalizarea lucrărilor, investește în produse de calitate înaltă. Vezi aici gama de materiale de construcții potrivite pentru multe dintre proiectele de refinisare a locuinței. În plus, este important să fie respectate indicațiile producătorilor referitoare la prepararea și aplicarea corectă a acestora. De asemenea, ia în calcul măsurătorile făcute în etapa anterioară, pentru a aproxima necesarul de materiale.

Pregătește uneltele și echipamentele pentru renovare

Dacă vrei să realizezi renovarea în regie proprie, de tip DIY (Do It Yourself), asigură-te că ai toate uneltele și echipamentele necesare înainte de a începe renovarea. Astfel, nu va trebui să întrerupi lucrul pentru a căuta diverse obiecte. În același timp, ține cont că pentru anumite etape s-ar putea să ai nevoie de utilaje profesionale, pe care le poți închiria.

Anunță vecinii când începi renovarea

Renovezi un apartament? Ar trebui să îți anunți vecinii când începi lucrările, cât vor dura și ce presupun – zgomote puternice, praf etc. Un alt aspect foarte important este respectarea orelor de odihnă. Chiar dacă ești o persoană matinală, nu poți da cu bormașina înainte de 8 dimineața, la fel cum nu ai voie să lucrezi după ora 22 sau noaptea. Sincronizează-ți pauza de la amiază cu ora de liniște – între 13 și 14. În caz contrar, poți fi amendat.

Verifică dacă ai nevoie de autorizație

Anumite lucrări necesită emiterea unei autorizații din partea autorităților locale, așa cum sunt dărâmarea unui perete și modificările aduse structurii de rezistență. De asemenea, repararea sau înlocuirea instalației electrice trebuie realizată de o persoană autorizată. Mai mult, dacă stai la bloc, anunță asociația de proprietari că urmează să renovezi apartamentul.

Orice proiect de renovare pornește de la etapa de planificare, în care decizi care sunt lucrările necesare, dacă vor fi realizate în regie proprie sau apelezi la o echipă de profesioniști, dar și ce materiale de construcții trebuie să achiziționezi și în ce cantitate. Îți recomandăm să alegi produse de înaltă calitate și potrivite condițiilor de lucru.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate