Au întrebat 1.055 respondenţi: De ce citesc pe bloguri când se pot uita pe vloguri?

18 aug. 2017

Ce au răspuns ei a fost pus pe slide și prezentat aseară într-un cadru restrâns.

Spre bucuria unora și dezamăgirea altora, concluzia finală a fost că nu mor bloggerii când vor vloggerii. Blogul, locul unde ne exprimăm părerile (mai puțin frustrările) în format scris, literă cu literă, continuă să rămână în top chiar dacă vlogul se bucură de un suport tehnologic din ce în ce mai avansat. Fiecare cu propria comunitate, zic unii. Bloggerul cu a lui. Vloggerul cu a lui. Uneori se mai suprapun. Așa e’n online. Rezultatele fac diferența, zic alții.

bloguri

Corect. Rezultatele. Dar care rezultate? Cele din rapoartele de trafic sau cele vizibile pe stradă? Eu am toată stima și respectul față de bloggerii care încearcă să mute munții din loc în speranța că vor convinge măcar o singură persoană să-și arunce gunoiul la tomberon sau să fie mai responsabilă cu proprii copii. Rapoartele de trafic online nu mă încălzesc cu nimic. Eu vreau să văd rezultate în offline.

De ce prefer să citesc bloguri? Pentru că pot citi din paragraf în paragraf. Pot citi în ritmul meu. Dacă n-am înțeles din prima, revin și mai citesc o dată. Dacă simt că autorul trage de cuvinte mai sar și eu peste câteva fraze. La video îmi este mai greu.

Partea cu continuați să scrieți pe bloguri pentru că textul este indexat mai ușor de către motoarele de căutare continuă să mă lase rece. Comparați traficul provenit din motoarele de căutare cu cel provenit de pe rețelele de socializare. Recitiți ultimele indicii seo despre impactul distribuției social media. Revedeți discuțiile despre puterea comunității din jurul unui proiect online.

Sunt avantaje și dezavantaje. De ambele părți. Important, din punctul meu de vedere, este direcția în care ne îndreaptăm.

Studiu „InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers” by Starcom România

Au mai scris despre acest studiu:

• victorkapra.ro : Studiu: Cititorii de bloguri preferă textul și mai puțin conținutul video
• andreicismaru.ro : Digital rant: pariați pe content scris

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto