Blogosfera părintească clădită pe omenie dăinuie în veci

08.08.2019

În timpul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori de la Vrancea Eroică 2019, eveniment organizat recent la Mausolelul Mărășești, am asistat la o lecție dură. Pentru cei care au avut ochi să vadă. Prima coroană a fost depusă din partea celui ce șade în prezent în cel mai de vază jilț al țării. Toată lumea a tăcut. Din respect, bănuiesc. Au urmat alte coroane, purtate de către tineri din Garda de Onoare, din partea celor care șad pe jilțuri oficiale mai mici … prezenți la eveniment. Un scurt moment artistic. Alte coroane de la jilțuri și mai mici. Liniște. Respect. Din nou. Se anunță cei din urmă de pe listă. Ultima coroană. Ultimul jilț. Veteranii de război. Lumea se ridică și începe să aplaude. Aplaudă când urcă timizi treptele. Aplaudă când cobor mândri treptele.

omenie

Același sentiment de mândrie am început să-l am și când aud de Webstock. Blogosfera părintească dăinuie în veci. Indiferent de subtilitățile strecurate cu dibăcie de către unii bloggeri orbiți de arginți, blogosfera clădită pe omenie va fi singura care va ridica într-o bună zi toată sala în picioare. Restul se va confrunta cu un zid pe care va fi scris „Nici pe aici nu se trece”. Cât mai avem de așteptat? Două luni? Un an? Doi? Doar Providența poate ști.

Când întâlnesc câte un blogger controlat de propria dorință de a-și mări comunitatea mă uit să văd ce are în arhivă. Dacă are articole postate la normă pe principiile „cantitatea mărește comunitatea” și „scopul scuză mijloacele”, îi respect efortul depus pentru a le redacta și aștept cuminte să apară următorul titlu în feed. Acela nu este un blog părintesc. Este un blog speculant. Este un blog care profită fără scrupule de pe urma celor care-i accesează paginile. Din păcate, tocmai acest gen de articole sunt apreciate de către cei dornici de o blogosferă prosperă financiar. Articole care generează traficul promis. Articole lipsite de orice analiză a impactului asupra celor mai slabi de îngeri. Graficul cu trafic să fie conform planului. Să respecte în fiecare lună cerințele 10x. Până într-o zi. O zi în care prietenii & cumpărătorii vor învăța să spună „până astăzi”.

Eu am o părere mai puțin bună despre ce-i ce-și spun „influenceri”. Am mai spus de câteva ori. În tărtăcuța mea acest termen este asociat cu cei din grupurile manipulare și dictatură. Dacă am o părere contrară vine dl Influencer și se ține scai de mine până mă va convinge că are dreptate. Sau până când mă prefac că-i dau dreptate ca să mă lase în pace. De ce bloggerii vor să fie influenceri? Scopul lor este să-i convingă pe ceilalți să cumpere pe credit un produs sau un serviciu de care au o nevoie minimă? Ați avut senzația că se comportă asemeni unor agenți de vânzări la dimiciliu în inbox? Câți dintre voi ați avut curiozitatea să urmăriți atitudinea unui influencer înainte și după o colaborare. Înainte, buni prieteni. După, începe sezonul de concedii.

Asocierea cu veteranii nu este întâmplătoare. Prostia omenească cu care cei rămași în țară avem de’a face este la fel de puternică ca inamicul cu care ei s-au confruntat. Singura cale de a fi câștigători este de a ne uni forțele. Hai să punem stop promovării lipsei de omenie! Hai să ne îngrijim de mugurele de omenie ce-și are sălașul în pieptul fiecăruia dintre noi. Este acolo. El este cel care i-a ridicat în picioare pe cei prezenți la Mărășești când cei doi veterani au pornit către bunii lor camarazi de arme.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate