Cât de mult ar trebui să cheltuim pe bicicleta unui copil?

26 mart. 2019

Sfatul specialiștilor este să cumpărăm cea mai bună bicicletă pe care ne-o putem permite. Găsirea ei este o provocare ce poate fi transformată într-o lecție de educație financiară.

De când ne-am prins și noi cât este de importantă educația financiară în viață am început să avem așteptări mai mari de la toți membrii familiei în această privință. Am început să fim mai cumpătați la cumpărături și am adăugat la vocabularul curent expresii precum durata medie de viață / uzura morală a unui produs. Cu toate acestea, când vine vorba să le cumpărăm copiilor diverse obiecte începem să căutăm cele mai ieftine produse și tratăm cu superficialitate impactul asupra acestora pe termen mediu și lung. Pe termen scurt vor fi bucuroși indiferent de alegerea făcută, dar pe termen mediu și lung fiecare alegere poate avea urmări greu de anticipat. Ne lăsăm induși în eroare de durata foarte mică în care obiectele respective îi vor încânta (indiferent că discutăm despre jucării, biciclete sau îmbrăcăminte) și începem să ne îndreptăm atenția către opțiuni mai ieftine.

În anumite medii se spune că educația financiară a unui adult se bazează pe amintirile din copilărie. Unui copil care a avut parte doar de jucării care se stricau după câteva zile îi va fi greu să se atașeze de un anumit produs. El va deveni un exemplu clasic de consumator. Muncește – cumpără – consumă / aruncă. Lui îi va fi greu să-i înțeleagă pe cei care au păstrat jucării din copilărie sau care refuză să-și schimbe mașina cu una mai bună din motive sentimentale.

Alegerea unei biciclete este o oportunitate pentru a învăța că un produs se alege în funcție de caracteristici și de bugetul disponibil

În momentul în care am ajuns să ne uităm la ofertele cu biciclete pentru copii consider că ei dispun deja de primele noțiuni de educație financiară. Știu că un produs aflat în magazin este al nostru doar după ce îl plătim și că un produs mai bun costă mai mult. Cu aceste noțiuni ne-am întâlnit în mod repetat la magazinele de jucării. Acolo au învățat că o păpușă mai bună costă mai mult decât una care rămâne cheală după câteva zile. Treptat, cu răbdare, cu investiții materiale.

După ce am întins coarda la maxim este momentul potrivit să trecem la următoarea lecție – un produs se alege în funcție de caracteristici și de bugetul pe care ni-l putem permite. Vă mai aduceți de perioada în care românii se înghesuiau la târgurile auto și își alegeau mașina vieții în funcție de stadiul de rugină al caroseriei? Motorul putea să fie pe chituci, tabla să fie bună. Dacă mai dădeai și o mână de ceară la prânz erai acasă și te frecai cu banii de bărbie. De curiozitate, vă recomand să urmăriți atitudinea celor care testează bicicletele pentru copii amplasate în diverse spații comerciale. Eu am observat un singur scenariu – vine copilul, se urcă pe bicicletă, mama întreabă dacă ajunge la pedală și verifică dacă este zgâriată, tatăl se uită la preț. Atât. Vopseaua, pedala și prețul. Exact ca’n târgurile auto. Unii, mai trecuți prin online, după ce testează vin acasă și caută același model pe internet în speranța că-l vor găsi mai ieftin.

Vă recomand să aveți în vedere următoarele detalii când alegeți împreună bicicleta:

  • pentru a permite prelungirea adecvată a picioarelor în timpul pedalării copilul trebuie să stea pe degetele picioarelor atunci când este așezat pe șaua bicicletei; șaua poate fi ridicată puțin după ce a învățat să frâneze și să se oprească;
  • înălțimea bicicletei este importantă, în special pentru cele de 20″ sau 24″; înălțimea standover este înălțimea necesară pentru a sta în picioare pe tubul superior al bicicletei; pentru a obține o înălțime standover mai mică unele modele au tubul respectiv înclinat intenționat;
  • bicicletele cu un ampatament (distanța între roți, măsurată din dreptul axului) mai lung îi oferă biciclistului mai multă stabilitate și control; pentru începători sunt recomandate bicicletele cu o înălțime minimă a scaunelor și un cadru mai lung;
  • forma ghidonului influențează spațiul biciclistului; pentru începători este indicat ca înălțimea ghidonului să fie la jumătatea corpului;
  • sistemul de frânare de mână este decisiv pentru securitatea copillui, în special pentru începători; dacă frânează doar roata din față există riscul de a fi aruncat peste ghidon; există modele de biciclete pentru copii care au doar frână pe spate;
  • toate bicicletele de la 12″ la 16″ sunt cu o singură viteză;
  • raportul de câștig al unei biciclete stabilește cât de repede se poate pune în mișcare și cât de ușor se pedalează; o bicicletă este mai confortabilă cu cât raportul de câștig este mai mare;
  • factorul Q al unei biciclete este distanța dintre marginile interioare ale pedalelor; această distanță trebuie să fie aleasă în funcție de înălțimea copilului – dacă este prea mare copilul este nevoit să stea incomod cu genunchii îndepărtați;
  • spre deosebire de lanț, cureaua nu cade, nu are nevoie de lubrefiere sau de curățare.

Încercați să le explicați fiecare detaliu pe care-l analizați. Important este să învețe că alegerea unui produs nu se face sub impulsul momentului, ci în baza unei analize amănunțite după anumite criterii. Bicicleta va ajunge în câțiva ani în garaj sau la un alt copil, dar această experiență îi va fi de folos la următoarele alegeri.

Biciclete ieftine pentru copii

Sper că ați observat că am evitat să folosesc mai ieftin / mai scump. Am preferat mai bun / mai puțin bun și enumerarea unor caracteristici esențiale. La această categorie de biciclete diferențele datorate opțiunilor suplimentare sunt foarte mici. Important este să alegem modelul în conformitate cu necesitățile noastre (înălțime, formă ghidon, sistem frânare, factor Q etc), să-i placă copilului (culoarea și imprimeul) și să căutăm magazinul online cu cel mai mic preț la modelul ales.

Ați stabilit un buget pentru bicicletă și doriți să mai economisiți timp? Intrați pe nichiduta.ro

La următoarea bicicletă criteriile de selecție vor fi mai dure în funcție de experiența dobândită între timp și de noile așteptări.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto