Câteva sfaturi pentru alegerea motorului electric potrivit

12 mart. 2018

Stiți să alegeți un motor electric? De multe ori suntem puși în situația de a efectua reparații la diverse dispozitive cu motoare electrice. Uneori este simplu, alteori nu. Ceea ce contează este să avem produse de calitate, să alegem produsele potrivite necesităților noastre, dar și să apelăm la specialiști în caz că totul este prea complicat și nu ne descurcăm.

motoare electrice

Este foarte adevărat că trăim într-o societate modernă în care tehnologia este la ordinea zilei. Este la fel de adevărat faptul că avem norocul că se perfecționează specialiști în diverse domenii, specialiști care reușesc mereu să aducă îmbunătățiri sau să realizeze produse care să ne ajute în desfășurarea activităților curente. Indiferent că vorbim de activități casnice sau industriale.

Dacă luăm în discuție doar motoarele electrice ajungem la concluzia că, în ziua de azi, aproape tot ce ne este necesar utilizează un asemenea produs. Este imposibil să te gândești la un aparat și să nu realizezi că are nevoie de un motor electric pentru a funcționa. De aici apar diverse întrebări precum: ce tip de motor utilizează produsul x? Sau ce producător este mai bun? etc.

Specialiștii în domeniul motoarelor electrice ne sfătuiesc să avem în vedere următoare 5 sfaturi de fiecare dată când suntem nevoiți să alegem un motor:

5 sfaturi pentru a alege motorul potrivit:

1. tipul de mediu în care va funcționa motorul
Este foarte important să alegeți motorul în funcție de mediul în care va funcționa pentru că altfel riscați să se strice ori să nu funcționeze în parametrii optimi. Trebuie luat în calcul ce tip de temperaturi există în mediul unde va funcționa motorul respectiv, dacă discutăm despre un nivel ridicat de umiditate ori de praf, de agenți corozivi etc. Ideal ar fi să discutați cu specialiști precum cei de la Braco cărora să le explicați exact pentru ce aveți nevoie de acel motor.

2. ventilație auxiliară
În anumite cazuri, motorul trebuie folosit la puteri mai mici decât cele indicate de producător pentru a evita supraîncălzirea, motiv pentru care este necesară ventilația auxiliară. Unele motoare necesită folosirea unui număr mai mic de turații ceea ce poate duce la supraîncălzirea motorului și implici la arderea lui. Din acest motiv ar fi necesară o sursă de ventilație auxiliară care să ajute la răcirea motorului și implici la protejarea lui. O soluție ar fi să utilizați motorul la subcapacitate pentru a evita supraîncălzirea lui, chiar dacă pe eticheta pusă de producător este indicat altceva. Evident, sfatul nostru este să discutați cu un specialist pentru a stabili exact ce tip de motor vă este util.

3. inerția sarcinii
Pentru că uneori este necesară utilizarea unui cuplu mare de pornire ori a unui motor supradimensionat, este foarte important să discutați cu un specialist pentru a înțelege clar ce tip de acționare funcționează la motorul potrivit (pornire directă, stea ori triunghi, inverter). Aici discutăm despre motoare puternice care au nevoie de ajutor pentru a porni ori de motoare care, chiar după ce sunt oprite, încă învârt rotorul în virtutea inerției sarcinii.

4. motor cu o anumită sarcină
Pentru că un motor este conceput astfel încât să funcționeze pe o anumită varietate de sarcini, sarcina medie trebuie să fie între 75% și 95% din puterea motorului. Dacă vă trebuie un motor special care să acționeze la o anumită sarcină, este bine de știut că firma Braco oferă posibilitatea de a produce ceea ce dorește clientul în funcție de parametrii doriți de acesta. Aici discutăm despre produse concepute special pentru nevoile clientului, unice ori în serie redusă, iar prețul trebuie discutat direct cu producătorul.

5. protecția electrică pentru motoarele electrice trifazate
Motoarele electrice trifazate trebuie să aibă protecție electrică pentru a proteja de suprasarcină ori chiar de lipsa de fază altfel riscă să se ardă. Acest lucru trebuie știut de către specialistul care vă ajută să alegeți produsul potrivit, dar mai ales este vorba despre producerea acelui motor de către persoane care au experiența și experiza necesare.

Acestea sunt câteva sfaturi tehnice. Buna funcționare a unui motor electric ține și de modul ]n care este utilizat. Pentru a asigura o durată de viață cât mai mare, fără intervenții majore, ideal ar fi să se aibă în vedere numărul de porniri, respectiv opriri, dar mai ales turația la care va funcționa motorul pentru că acești factori pot provoca supraîncălzirea motorului. Din acest motiv, am menționat mai sus că este necesar să existe un sistem de răcire eficient.

Utilizatorii motoarelor electrice trebuie să ia în calcul că există oferte variate pe piață, dar nu toate sunt adecvate nevoilor lor. Este important să se apeleze la profesioniști precum cei de la Braco MES care pun la dispoziția clienților motoare standard, de import sau producție proprie, cât și motoare complet adaptate cerințelor clienților. Cu alte cuvinte, în urma discuției cu clientul, specialiștii Braco pot să modifice, să echipeze motoarele din stoc sau chiar să producă un motor personalizat, în cel mai scurt timp, pentru a se plia pe nevoile acestuia.

Pentru mai multe informații, doritorii pot accesa pagina web www.bracomotoareelectrice.ro

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…