Ce puteti sa descoperiti intr-un tur Romania 2020

31 oct. 2020

2020 – un an dificil nu numai pentru tara noastra, ci pentru tot mapamondul! Un an in care nu ne-am plimbat cat ne-am dorit, dar poate ca ni s-au oferit alte oportunitati. Oportunitati precum acelea de a ne descoperi propria tara printr-un tur Romania 2020. Cand oamenii se gandesc la Romania, in special strainii, tind sa se gandeasca doar la saracie si la Dracula, dar exista mult mai mult in acesta tara decat atat. De fapt, Romania este mult mai minunata decat v-ati imagina vreodata. Roamnia inseamna mancare delicioasa si consistenta, orase istorice cu strazi pietruite si arhitectura medievala, oamenii calzi si peisaj rural frumos si pitoresc. Pentru straini si chiar si romani care nu-si cunosc tara, un tur prin Romania va depasi toate asteptarile.
Va incurajam cu tarie sa descoperiti Romania pas cu pas, incet si sa petreceti timp suplimentar in locurile de vis ale frumoasei noastre tari. Asa ca, ce ar trebui sa explorati, daca nu ati facut asta deja?

Primul pe lista ar fi orasul Brasov. Situat in Transilvania, Brasov este locul de plecare pentru excursii de vis la „castelul lui Dracula”. Exista, de asemenea, loc pentru drumetii minunate, un centru istoric frumos si strazi medievale fermecatoare. Brasovul are, de asemenea, o mare varietate de alimente extraordinare, de la mancaruri locale romanesti la mancare internationala buna. Este locul preferat din tara pentru foarte multa lume. Nu ratati muntele Tampa. Strajuind semet deasupra Brasovului, acest munte este minunat pentru o drumetie rapida, daca doriti sa obtineti o vedere a orasului si sa vedeti cum scrie, mare, Brasov, asemanator cu semnul „Hollywood” din LA. In timp ce drumetia este destul de usoara si dureaza mai putin de o ora, exista si o telecabina pe care o puteti lua pana-n varf.

Daca sunteti din provincie, nu uitati de capitala. Bucurestiul nu este doar capitala tarii, ci un oras de vis, care se mandreste cu un amestec de cladiri vechi si blocuri de beton. Exista o multime de muzee, cimitire, situri istorice, centre comerciale si obiective arhitecturale de vizitat aici. In ultimii ani, orasul a devenit un loc perfect pentru multi care lucreaza in domeniul IT.
Nu ratati Muntii Fagarasului. Aceasta este o experienta minunata pentru pasionatii de drumetii. Puteti ajunge pe crestele principale ale acestor munti. Traseul este unul dintre cele mai lungi si continue traversari din Europa. Veti calatori peste Moldoveanu, Negoiu si Vista Mare, care sunt trei dintre cele mai inalte varfuri ale Romaniei.

Vizitati Sibiul pentru a va intoarce in timp. Este ca si cum ati merge inapoi in Evul Mediu cu farmecul sau minunat medieval, unde puteti vedea privelisti excelente ale peisajelor inconjuratoare, mancare excelenta si mult spatiu verde. Nu ratati Muzeul Brukenthal sau Cetatea Sibiului.

Nu ratati manastirile pictate din Bucovina! Aceste manastiri din nord-estul Romaniei au peretii exteriori de o furmusete fantastica, impodobiti cu fresce elaborate din secolele XV si XVI. Veti vedea imagini cu sfinti, scene din viata lui Iisus, ingeri, demoni si alte scene religioase. Sunt o capodopera a artei bizantine si o destinatie de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi romani.

Nu ratati Clujul unde puteti vizita cea mai frumoasa gradina botanica. Este vorba despre Gradina Botanica Alexandru Borza. Aceasta este o gradina botanica masiva cu dealuri verzi, un turn de observatie, o gradina de trandafiri si chiar o gradina japoneza. A fost fondata in 1872 si aici puteti intalni peste 10.000 de plante. Exista sere, iazuri si o mare varietate de gradini cu plante din intreaga lume.
Niciun tur nu este complet fara a vizita zona Maramuresului. Aceasta regiune medievala a Romaniei este una dintre preferatele multora. Cultura este infloritoare si pastrata cu sfintenie de batrani si tineri si exista un amestec interesant de muzica locala, structuri realizate manual din lemn si textile colorate ce iti vor fura privirea. Veti gasi ca fiecare sat maramuresean are o biserica mare si porti complicate din lemn, sculptate manual, prelucrarea lemnului fiind o traditie care dateaza de secole. Veti descoperi si cimitire unice, care provin din credinta ancestrala a oamenilor ca viata de apoi este inceputul lucrurilor, si nu sfarsitul. Este vorba despre Cimitirul Vesel de la Sapanta unde, in loc de cuvinte solemne pe pietre funerare, veti gasi cruci albastre din lemn cu versuri amuzante despre decedat.

Vedeti fauna salbatica din Dobrogea de Nord. Ascunsa in coltul de sud-est al judetului, aici veti gasi peste 400 de specii de pasari, precum si o multime de animale salbatice locale. Este o regiune deluroasa cu un numar mare de lacuri in zona. Asigurati-va ca petreceti ceva timp si in Constanta, cel mai vechi oras locuit continuu din Romania.

Vizitati Delta Dunarii pentru un tur desavarsit al Romaniei. Parcurgand peste 3.000 km de la izvorul saudin Germania, aceasta este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa (Volga este cea mai mare). Dunarea trece prin 10 tari, mai mult decat orice alt rau din lume, inainte de a se varsa in Marea Neagra. Exista atat de multe animale salbatice de vazut aici, iar drumetiile sunt ceva de vis. Puteti vedea peste 300 de specii de pasari migratoare. Intreaga regiune este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce il face o mare rezervatie naturala pe care o puteti vizita.

Sa nu uitam de Sighisoara. Fondat in secolul al XII-lea, acest oras este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase medievale din Europa. Aici puteti veda turnuri, biserici ornate si case traditionale din Evul Mediu si Renastere. Acesta este si locul de nastere al lui Vlad Tepes. Asigurati-va ca urcati pe turnul cu ceas pentru a admira privelistile panoramice ale orasului.

O alta bijuterie este Pelesul. Construit pentru regele Carol I in anii 1870 ca un loc de evadare pentru monarh, castelul este decorat somptuos si serveste ca o amintire excelenta a vietii luxoase de care s-au bucurat acesti conducatori. A fost, de asemenea, primul castel din Europa care a avut electricitate.

Mai sunt si alte locuri mirifice precum salinele, Castelul Corvinilor, cetatea Poienari, Casa Iuliei Hasedu si asa mai departe. Fie ca doriti un tur al Romaniei cu destinatii strict naturale sau unul in care sa vedeti cladiri si monumente, nu ratati ocazia de a va cunoaste tara.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…