Ce se va întâmpla cu dispozitivele medicale IoT în timpul unei probleme grave de securitate națională?

26 iul. 2016

De când cu evenimentele din Turcia, prin anumite unghere ale mediului online frecventate de către pasionații de IoT a început să se discute din ce în ce mai încins despre o posibilă breșă de securitate în sistemul medical ce va fi să fie indiferent de voia noastră.

securitate națională

Dispozitivele medicale IoT sunt deja testate oficial în anumite țări pentru a suplini lipsa unui personal medical pregătit și pentru a micșora vizitele pacienților la cabinetele medicale. Aceste dispozitive pot trimite informații la centru și pot interveni în anumite situații. De exemplu, în cadrul Sistemului Național de Sănătate (NHS) din Anglia există în prezent un proiect pilot / de test în care anumiți pacienți cu diabet zaharat dispun de un un mic dispozitiv IoT. Acesta îi monitorizează permanent și poate interveni pentru reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Dispozitivul IoT are nevoie doar de o conexiune la internet – directă sau prin intermediul unui smartphone sau router.

Ați fost atenți care este una dintre primele decizii luate în cazul înregistrării unei probleme grave de securitate națională?

Se blochează internetul. De ce se blochează internetul în astfel de situații poate face obiectul unei alte discuții. Important este că cineva apasă pe buton și rămânem fără conexiune. Temporar. Până când se liniștesc apele. Lumea intră în panică. Dispozitivele IoT încep să vibreze. Si atât. In lipsa unei conexiuni la internet eficiența lor va fi scăzută sau … inexistentă. Putem discuta despre victime colaterale?

Sunt de acord. Cele de mai sus pot fi încadrate la povestiri sf. Dacă aruncați o privire în jurul vostru veți vedea obiecte considerate sf în urmă cu doar câțiva zeci de ani. Aceste discuții nu sunt pentru cei din generația noastră care folosesc smartphone-urile doar pentru a-și posta selfi-uri pe rețelele de socializare sau, mai nou, pentru a căuta Pokemoni. Ele sunt pentru copiii noștri.

Sistemele de securitate nu vor renunța la tăiat net-ul. Asta e clar. Sistemele medicale nu au forța necesară pentru a-și impune un punct de vedere. Priviți în urmă și veți înțelege ce vreau să spun. Cine îi va proteja? Aceasta-i marea întrebare!

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…