Ce se va întâmpla cu dispozitivele medicale IoT în timpul unei probleme grave de securitate națională?

De când cu evenimentele din Turcia, prin anumite unghere ale mediului online frecventate de către pasionații de IoT a început să se discute din ce în ce mai încins despre o posibilă breșă de securitate în sistemul medical ce va fi să fie indiferent de voia noastră.

securitate națională

Dispozitivele medicale IoT sunt deja testate oficial în anumite țări pentru a suplini lipsa unui personal medical pregătit și pentru a micșora vizitele pacienților la cabinetele medicale. Aceste dispozitive pot trimite informații la centru și pot interveni în anumite situații. De exemplu, în cadrul Sistemului Național de Sănătate (NHS) din Anglia există în prezent un proiect pilot / de test în care anumiți pacienți cu diabet zaharat dispun de un un mic dispozitiv IoT. Acesta îi monitorizează permanent și poate interveni pentru reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Dispozitivul IoT are nevoie doar de o conexiune la internet – directă sau prin intermediul unui smartphone sau router.

Ați fost atenți care este una dintre primele decizii luate în cazul înregistrării unei probleme grave de securitate națională?

Se blochează internetul. De ce se blochează internetul în astfel de situații poate face obiectul unei alte discuții. Important este că cineva apasă pe buton și rămânem fără conexiune. Temporar. Până când se liniștesc apele. Lumea intră în panică. Dispozitivele IoT încep să vibreze. Si atât. In lipsa unei conexiuni la internet eficiența lor va fi scăzută sau … inexistentă. Putem discuta despre victime colaterale?

Sunt de acord. Cele de mai sus pot fi încadrate la povestiri sf. Dacă aruncați o privire în jurul vostru veți vedea obiecte considerate sf în urmă cu doar câțiva zeci de ani. Aceste discuții nu sunt pentru cei din generația noastră care folosesc smartphone-urile doar pentru a-și posta selfi-uri pe rețelele de socializare sau, mai nou, pentru a căuta Pokemoni. Ele sunt pentru copiii noștri.

Sistemele de securitate nu vor renunța la tăiat net-ul. Asta e clar. Sistemele medicale nu au forța necesară pentru a-și impune un punct de vedere. Priviți în urmă și veți înțelege ce vreau să spun. Cine îi va proteja? Aceasta-i marea întrebare!

Comentarii

  1. Delia spune:

    Vor găsi cu siguranță o soluție de rezervă. Un 112 online, de exemplu. O conexiune specială la internet alocată exclusiv despozitivelor medicale inteligente. Stiți că imediat după revelion uneori se oprește intenționat telefonul? Suni și auzi un ton de ocupat. Dar la acel telefon nu vorbește nimeni. Am testat și eu în urmă cu doi ani. Din câte am înțeles, se oprește intenționat cu excepția 112. Ai bani pentru un dispozitiv care să-ți anunțe singur medicul de familie dacă ai făcut stop cardiac? Inseamnă că ai și pentru o conexiune specială la internet.

Postează un comentariu


Articole învecinate