Clubul Rotary VARANA Focşani lansează proiectul Bursele Optimus

13 oct. 2016

Proiectul Bursele Optimus face parte din seria Edu-Rotary și constă în acordarea a două burse de merit de câte 400 lei lunar, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, unor elevi de liceu din clasele a X –a, a XI-a și a XII-a.

Bursele Optimus

Condiții de eligibilitate pentru Bursele Optimus:

– medii generale peste 9.30 în ultimii doi ani școlari;
– media 10.00 la purtare în ultimii doi ani școlari;
– rezultate la olimpiadele școlare în ultimii doi ani școlari (de preferință aceeași disciplină sau din aceeași arie curriculară); olimpiadele prioritare sunt cele din Calendarul MECTS și vizează disciplinele generale, urmând a fi evaluate și cele de specialitate, acolo unde este cazul (mai ales în situații de departajare);
– activități extrașcolare și de voluntariat.

Vine un moment în viața fiecărui blogger în care se întreabă dacă a meritat sau nu efortul depus pentru a întreține un blog. Este o încercare peste care trec cu ușurință doar cei care știu foarte bine de ce și-au făcut blog. Un astfel de moment poate fi pentru unii elevi din Vrancea momentul în care se anunță câștigătorii burselor Optimus.

Să presupunem că în final ajung 10 elevi / eleve care au aproximativ aceleași medii, au obținut aproximativ aceleași rezultate la olimpiadele școlare și s-au implicat în activități extrașcolare și de voluntariat asemănătoare. Doi dintre ei atașează suplimentar la dosar o coală pe care scrie simplu – blogger pe numeprenume.ro. Pe blog au fost postate detalii despre olimpiadele școlare la care au participat – ce profesor i-a ajutat, cum au fost subiectele, ce rezultate au obținut. Tot acolo găsim informații despre toate activitățile în care s-au implicat – despre cum au obținut invitațile de participare, despre ce au învățat, despre cum au ajutat, despre noii prietenii, despre prietenii pe care i-au revăzut, despre planurile de viitor. Mai găsim o categorie cu pasiuni. Muzică. Pictură. Drumeții. Sport. S.F.

Acum încercați să vă imaginați cum ar fi ca cei doi bloggeri să-și printeze tot conținutul de pe blog și să-l adauge la dosar.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…