Cum să alegeți o mașinută electrică pentru copii – modele oferite de Nichiduță

15 aug. 2019

Spiritul inovator și tehnologia caracterizează timpurile în care trăim. Aceste elemente inedite se regăsesc și în jucăriile pentru copii. Mașinuțele sunt realizate într-un mod cât mai realist, fiind concepute în așa fel încât să încânte așteptările micilor șoferi.

mașinută electrică pentru copil

Când vine vorba despre ce își dorește micuța mea energizantă, o mașinuță electrică se regăsește cu siguranță pe lista ei de jucării în așteptare, printre alte cerințe diverse și nenumărate. Dacă sunteți fericiții părinți ai unui copil care apreciază mișcarea, plimbarea prin parc într-o astfel de mașinuță se poate transforma ușor într-o adevărată provocare pentru toată familia. Trebuie să vă mărturisesc faptul că am ieșit cu mașinuța lui Matei, băiețelul unor prieteni, în parc si a fost atât de impresionată încât am reușit să revenim în casă abia spre seară.

Vă mărturisesc faptul că alegerea unei mașinuțe electrice pentru copii este una destul de dificilă. Sunt o serie de aspecte care trebuie luate în considerare în funcție de vărsta copilului, de îndemânarea acestuia și de nivelul de control pe care suntem dispuși să i-l acordăm.

În primul rând, pentru mine, un punct de reper este Nichiduță. De acolo am mai cumpărat câteva produse pentru micuța mea și am fost plăcut impresionat de seriozitatea acestora, respetciv de calitatea serviciilor și a brandurilor cu care ei colaborează.

Ce să aveți în vedere atunci când achizitionați o mașinuță electrică?

Orice jucărie reprezintă o sursă de divertisment pentru cei mici. Noi, părinții, vedem cu ochi sceptici aceste distracții nevinovate. Abia în ultimii ani am început să aud discutându-se despre importanța jocurilor educative în prezența părinților. Pentru noi, siguranța este cea care se află în prim plan. Pe locul secund se află atitudinea noastră vizavi de micile lor eșecuri, greșeli inerente din care au doar de învățat. Din acest motiv decizia de a cumpăra o mașinuță electrică este una destul de grea. Noua jucărie trebuie să fie si pe placul copiilor, dar să ne ofere și nouă liniștea datorată siguranței. Și nu în ultimul rând, cât mai puține „victime colaterale”.

Daca ați decis că a sosit momentul să-i dăruiți celui mic / celei mici o mașinuță electrică, un prim criteriu de selecție este vârsta. Mașinutele electrice sunt de diferite dimensiuni și dispun de alte specificații adaptate în funcție de vârsta copilului.

Pentru vârstele cuprinse între 2 și 4 ani mașinuțele electrice sunt mai voluminoase, iar funcțiile sunt apropiate de cele din realitate.

Prima atracție constă în coordonarea volanului. Rotire la stânga, mașinuța spre stânga. Rotire spre dreapta, mașinuța spre dreapta. Din acest motiv este recomandat ca primele lecții să aibă aloc într-un spațiu deschis unde să fie suficient loc pentru deprinderea acestei îndemânări. Urmează lecțiile despre pedalele de frânare și accelerare. În paralel, în această etapă, este recomandat să-i învățăm noțiunile de bază despre educație rutieră – nu intrăm cu mașina în alți copii sau în părinții acestora, nici măcar în joacă.

Măsurile de siguranță sunt esențiale. Este recomandat ca centurile de siguranță să fie folosite de fiecare dată. Chiar dacă viteza este destul de mică, să nu trecem ușor cu vederea faptul că cea mai mică greșeală a lor sau a altor copii aflați în trafic poate conduce la accidente minore. Tot pentru siguranta copiilor este recomandat să alegem modele a căror uși sunt prevăzute cu butoane pentru blocare – în special dacă cei mici au obiceiul de a coborâ din mașinuță fără să țină cont de locul unde se află. De regulă, în orașe sunt delimitate spații speciale pentru astfel de activități. Riscul de a fi lovit din greșeală de către un alt copil dacă se dă jos brusc din mașinuță este unul foarte ridicat.

Viteza progresivă slow start / slow stop poate face diferența, peste câțiva ani, dintre un șofer pasionat de confort și o persoană temătoare la volan. Există în mediul online foarte multe comentarii postate de părinți despre mașinuțe electrice abandonate de către copii după doar câteva ore de folosit. Unul dintre cele mai des motive imposibil de transmis de către cei mici este tocmai lipsa vitezei progresive. Pornirea / oprirea bruscă le provoacă un disconfort. Un disconfort suficient de puternic ca să nu mai revină la volan indiferent de cât de atractiv era până în acel moment. Copiii sunt curioși. Vor să experimenteze. Și o experiență negativă este tratată ca atare.

Treptat, copilul va observa faptul că există un control de la distanță și va lupta pentru propria libertate de a conduce singur. Din acest moment putem discuta și despre diferențe majore între diverse modele de mașinuțe electrice. Fiecare mașinuță dispune de o pedală de frânare și de accelerare. Vitezele pot fi schimbate de căte șofer sau există posibilitatea de a conecta un MP3.

Dacă intenționați să vă plimbați în zone în care se află și alte mașinuțe pentru copii, cum sunt de exemplu cele special amenajate – unele dintre ele prevăzute inclusiv cu piste dotate cu semne de circulație, vă recomand să tratați cu maximă responsabilitate riscul ca telecomanda dvs să interfereze cu altele. Discutam mai devreme despre nevoia de siguranță. Nimic nu este mai stresant să stiți că există oricând riscul de a pierde controlul mașinuței în timp ce copilul dvs se află la volan.

Am lăsat la urmă capacitatea acumulatorului și a motorului. Acestea sunt deja detalii pentru fanii mașinuțelor electrice. Dimpotrivă, am întâlnit părinți care nu recomandau mașinuțe prea puternice de teamă ca cei mici să nu să se obișnuiască cu pornirile rapide de pe loc și cu viteze ridicate. Prudența la volan se deprinde încă din copilărie.

Atunci când ați decis să le cumpărați o mașinuță electrică, să aveți în vedere că alegerea pe care o veți face le va transmite o anumită stare de mulțumire și de confort.

Momentele în care cei mici vor atunci o anumită jucărie este una dintre cele mai mărețe oportunități oferite părinților de a dovedi că s-a prins ceva de tărtăcuța lor. Ce facem? Cedăm sau nu? O cumpărăm sau nu? Pe asta scumpă sau căutăm una mai ieftină? Nu spun să le cumpărați cele mai scumpe jucării de fiecare dată când își doresc, dar sfatul meu este nici să le luați de fiecare dată pe cele mai ieftine doar de dragul de a pune capăt mai repede un astfel de moment de tensiune. Sfatul meu este să dați dovada de înțelepciune și de o educație financiară matură. Stabiliți reguli clare. Așteptați momentul potrivit – cum este de exemplu campania actuală de reduceri de pe Nichiduță la mașinuțele electrice.

Dacă tot veni vorba de calitatea jucăriilor, mai am o recomandare. Urmăriți raportul dintre jucăriile care au ajuns deteriorate la coșul de gunoi și cele care au fost donate întregi altor copii. Acest raport depinde într-o măsură foarte mică de cei mici. El depinde în special de alegerile noastre. Această lecție eu am învățat-o pe proprie piele. Am auzit de ea dar până nu mi s-a confirmat că există și păpuși care rămân întregi și după câteva luni nu am crezut.

O mașinuță electrică ce ajunge defectă în garaj după doar câteva săptămâni lasă în urmă o amintire tristă. În schimb, o mașinuță electrică Mercedes Benz ML 350 ce își menține starea perfectă de funcționare și după câteva luni de șofat poate constituie un prim pas către un fan ML.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…