Cum sa te epilezi cu ceara in zona inghinala

11 apr. 2021

Epilarea cu ceara in zona inghinala este unul dintre cele mai “temute” tratamente de infrumusetare de catre femei. Printre metodele de indepartare a parului, ceara epilat este, fara indoiala, cea mai enervanta, iar in unele zone sensibile, cum ar fi cea inghinala, se poate transforma in durere reala. Este adevarat ca timpul de smulgere este minim si senzatia de durere dureaza cateva momente, dar de multe ori poate fi insuportabila. Dar daca doresti sa obtii o piele neteda pentru o lunga perioada de timp fara durere? S-ar putea sa nu stii, dar exista remedii eficiente pentru a experimenta mai putina durere si a face ca epilarea cu ceara la cald, incalzinta intr-un incalzitor ceara sa fie nedureroasa.

5 remedii pentru a simti mai putina durere

Crema anestezica: fara indoiala ca remediul este unul dintre cele mai drastice, dar poate fi o solutie daca nu suporti durerea. Unguentul anestezic trebuie aplicat cu cel putin 45 de minute inainte de sedinta de catre cosmeticiana, in cantitati abundente in zona care va fi epilata. Inainte de indepartarea parului inghinal, asigura-te ca il indepartezi complet si speli bine zona pentru a indeparta orice reziduu, astfel incat ceara sa adere bine pe piele si sa eviti arsurile sau vanataile: pentru siguranta, aplica putina pudra de talc pe zona de depilat, pentru a usca perfect pielea.

Baie fierbinte: chiar inainte de a merge la cosmeticiana, fa o baie calda. Pe langa faptul ca are o actiune relaxanta, ajuta la dilatarea porilor, facand astfel extractia mult mai putin dureroasa. Nu ai timp pentru baie? Scufunda un burete in apa calda si tamponeaza zonele care trebuie epilate.

Pudra de talc: este adesea subestimata, dar este un excelent aliat pentru a suferi mai putin in timpul epilarii cu ceara. Un praf de talc in zona de depilat va permite ca ceara sa adere la par si nu la piele, facand durerea ma suportabila.

Fereste-te de caldura: deoarece zona inghinala este foarte sensibila, evita sa folosesti o ceara prea fierbinte. Idealul este sa aduci ceara la o temperatura medie si calduta sau sa folosesti benzile de ceara la rece.

Respiratie si relaxare: Este dificil sa te relaxezi atunci cand te epilezi cu ceara, dar respiratia corecta te poate ajuta si va fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a simti mai putina durere. Cand aplici ceara inhaleaza si expira in momentul ruperii.

5 lucruri care nu trebuie facute pentru o epilarea cu ceara

Scrub: evita exfolierea zonei cu putin timp inainte de intalnirea cu cosmeticiana. Actiunea mecanica a scrubului ar putea face pielea mult mai sensibila si mai receptiva si, in loc sa experimentezi mai putina durere, risti sa suferi mai mult.

Acorda atentie lungimii: Inainte de a merge la cosmeticiana, scurteaza parul cu o foarfeca. Cu cat firele de par sunt mai lungi, cu atat mai rau vei simti senzatia de durere.

Ciclul menstrual: este cea mai nerecomandata perioada pentru epilarea cu ceara. Nu numai din motive de igiena, ci si pentru ca in zilele ciclului menstrual pielea este mai sensibila si mai reactiva.

Gheata: se crede intotdeauna ca aplicarea unui cub de gheata pe zona de epilat timp de cateva secunde are o functie anestezica si favorizeaza indepartarea nedureroasa a parului. Desi este adevarat ca anesteziaza zona, pe de alta parte, micsoreaza foliculul de par, facand smulgerea mult mai violenta si dureroasa.

Nu bea cafea: nu toata lumea stie acest lucru, dar cofeina inainte de epilarea cu ceara este nerecomandata. Aceasta substanta sensibilizeaza nervii pielii, facand-o mai reactiva si sensibila, iar consecinta va fi o smulgere mult mai dureroasa.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…