Cum să-ţi mobilezi casa cu bani puţini? 5 recomandări care te pot ajuta

21.08.2022

Etapa mobilării spaţiului în care locuieşti te poate găsi într-un impas financiar.

Fie că vorbim despre o casă nouă sau un proces de renovare, cheltuielile apărute pe parcurs te determină să reduci din amenajările interioare de final. Cu toate acestea, nu trebuie să uiţi că mobilierul are atât un rol practic, cât şi unul estetic. Aşadar, preţurile ridicate nu trebuie să te determine să renunţi la crearea unui ambient plăcut în propria locuinţă. Iată câteva recomandări care te vor ajuta să-ţi mobilezi casa cu bani puţini.

Stabileşte un buget

Cel mai preţios sfat al oricărei investiţii este să ştii pe ce te bazezi. Calculează-ţi venitul şi economiile şi stabileşte ce sumă poţi aloca mobilării locuinţei. Nu trebuie să ai o precizie la nivelul zecimalelor, însă este important să nu depăşeşti cu mult acest prag. În funcţie de suma la care ajungi vei şti la ce nivel îţi poţi face cumpărăturile în ceea ce priveşte materialul, brandul şi numărul elementelor de mobilier.

Notează necesarul pentru fiecare cameră

Lista cu care porneşti la drum este un lucru elementar. De felul cum o întocmeşti depinde întregul proces pe care îl vei avea de parcurs. Lucrurile depind în mare măsură de buget. Dacă îţi poţi permite mobilarea întregii case, ia fiecare cameră pe rând. Dacă nu, stabileşte ce spaţii rămân pentru un proiect viitor: mansarda, demisolul, un dormitor în care nu intri foarte des etc. Pentru mai multă precizie le poţi aşeza pe hârtie. Există chiar softuri cu ajutorul cărora poţi configura atât locuinţa ta, cât şi corpurile de mobilier raportat la scară.

Caută cel mai bun preţ

În momentul în care ştii de ce ai nevoie pentru fiecare cameră poţi începe vânătoarea de chilipiruri. Acelaşi tip de mobilier poate avea preţuri diferite în funcţie de magazinul care îl comercializează, de materialul din care este confecţionat sau de promoţiile existente. Brandurile celebre au preţuri pe măsură, materialele de foarte bună calitate de asemenea. Dacă nu doreşti să renunţi la criteriul calităţii, alege să cumperi de la producători. Astfel vei reduce din adaosurile practicate de intermediari. Din acest punct de vedere, internetul se poate dovedi a fi salvatorul bugetului tău. Spre exemplu, cu un efort minim de documentare poţi să găseşti scaune online la preţuri foarte bune. Principiul este valabil pentru fiecare element de mobilier în parte.

Urmăreşte piaţa second hand

Evoluţia pieţei imobiliare naşte o mulţime de oportunităţi. Atunci când oamenii se mută dintr-un loc în altul pot apărea anunţuri de vânzare de mobilier în stare foarte bună. Motivele pot fi diferite: noii cumpărători au alte gusturi decât precedenţii, copiii au crescut şi au nevoie de redecorarea camerei, divorţuri şi partaje, executări silite sau cel mai des proiecte de renovare totală a casei. În schimbul unor obiecte mai voluminoase s-ar putea să nu-ţi ceară nici un ban, mulţumindu-se doar că le ridici de la adresă şi îi scuteşti de costurile transportului. Anunţurile online de acest tip sunt destul de sugestive, mai ales dacă vin însoţite de fotografii.

Nu exclude varianta Do It Yourself

Dacă eşti cât de cât priceput, nu exclude varianta Do It Yourself în ceea ce priveşte mobilarea casei. Cu cât te implici mai mult, cu atât scuteşti costurile anumitor servicii. Există o mulţime de surse de inspiraţie online, cu tutoriale video pe care le poţi urmări pas cu pas. Nu trebuie decât să te îndrepţi către cel mai avantajos magazin de bricolaj, să asiguri stocul necesar de materiale şi să le asamblezi în linişte. Poate dura mai mult dar la final vei avea satisfacţia maximă a unui lucru bine făcut cu mâinile tale!

Mobilarea casei reprezintă o investiţie care trebuie să dureze cel puţin câţiva ani. Alege lucruri de calitate pentru a nu fi nevoit să le înlocuieşti prea curând. Economia nu se face prin cumpărarea celor mai ieftine produse, ci prin obţinerea celui mai bun raport între preţul plătit şi calitatea primită.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate