Cum se distribuie eficient adresa url a unui video postat pe Youtube

27 apr. 2020

Cea mai simplă (nu și eficientă) metodă de a distribui adresa url a unui video postat pe YouTube este cu ajutorul modulului de share. Apeși pe icon, selectezi unde vrei să-l distribui și ai terminat.

Cum se distribuie eficient adresa url a unui video postat pe Youtube

Acest articol este dedicat celor care au reușit să lase în urmă mentalitatea pe termen scurt și caută metode care să-i ajute pe drumul anevoios către o mentalitate pe termen mediu și lung. Modulul implicit de share este perfect pentru cei care se mulțumesc doar cu distribuirea pe diverse rețele de socializare, în speranța că cei prezenți acolo vor intra pe canalul lor, vor da like și se vor abona. Nu intru acum în detalii. Poate o voi face în altă zi. Dacă urmăriți timp de vizualizare cât mai mare, cu toate avantajele aferente, este nevoie să folosiți metode adecvate de distribuire. Metoda clasică nu mai este suficientă.

Să luăm un exemplu.

Un joc creativ. Am repetat noțiunile de bază ale simetriei cu ajutorul unui puzzle din lemn.

Când vreau să distribui eficient un video postat pe YouTube folosesc adresa url dintr-un playlist

Playlist? Da. Playlist-urile unui canal de YouTube sunt extrem de importante. Eu adaug fiecare video în cel puțin un playlist.

Adresa url folosită pentru promovarea video-ului de mai sus, încadrat în playlistul Recreational Mathematics, este: https://www.youtube.com/watch?v=gca7PlvJTC8&list=PLmfbAFSbStl5xOlTy2ntqUTbd-8Tlo0Tp&index=7

Cei dispuși să meargă și mai departe pot să folosească metode de scurtare a link-urilor (de exemplu Bit.ly). Eu le evit deoarece susțin transparența. Vreau ca fiecare persoană, înainte să dea click pe un link, să știe către ce website va fi direcționat.

Câteva avantaje:

  • cei care au văzut video-ul până la final sunt direcționați automat către un alt video cu subiect asemănător de pe canalul meu;
  • cei care au accesat video-ul dar nu sunt mulțumiți de ce au găsit, au la îndemână alte propuneri cu subiect asemănător de pe canalul meu;
  • cei care au văzut video-ul și sunt indeciși să se aboneze la canalul meu pot vedea și alte exemple similiare.

Chiar dacă necesită puțin mai mult timp, când vreau să distribui un video, încarc o fotografie, scriu câteva cuvinte despre conținutul sau povestea acestuia și adaug adresa url din playlist-ul în care a fost încadrat.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…