De sărbători stăm offline și ne adresăm celor care stau online

Există două categorii de persoane active în social media care stau offline de sărbători. Cei din prima categorie, printre care mă regăsesc și eu, stăm offline. Cei din a doua categorie stau offline dar programează diverse articole și mesaje pentru cei care vor sta online.

online offlineHai să o luăm un exemplu recent. 1 iunie. Ziua copilului. Toți părinții își iau prichindeiii și ies împreună la iarbă verde. In acest an am parte și de o minivacanță de 1 iunie. Mai mult timp, mai multă joacă. Ce au făcut unii părinți? Au plecat pe unde și-au permis și au stat offline Dar nu oricum. Ei au stat offline. Conturile lor de social media sau bloggerii din ei și-au văzut de program în continuare. Prietenii se țin aproape fie zi de lucru fie zi de sărbătoare. Acești părinți și-au scris articole din timp, și-au programat mesaje pe rețelele de socializare. Unii, cu echipă mai mare, au trasat colegilor sarcina de a mai butona puțin cât sunt ei plecați. Despre ce să scrii de 1 iunie? Cum despre ce? Despre ceva legat de copii? Cui îi sunt adresate informațiile respective? Cum cui??! Părinților. Exact, părinților. Acelor persoane care de 1 iunie ar trebui să iasă afară cu proprii copii.

Să recapitulăm. Ca părinte eu ies cu cel mic afară și-mi închid smartphone-ul. Cu strângere de inimă, dar îl închid. Promisiunea e promisiune. 1 iunie e o singură dată pe an. Inainte să-l închid mă adresez altui părinte care ar trebui să iasă afară cu propriul copil sau este deja afară dar nu rezistă tentației de a da refresh pe Facebook. In loc să-i întind o mână de ajutor, eu îi dau un șut în poponeață. Stai online de 1 iunie?!!?!? Ia și citește ce am scris eu ieri. Si, te rog, dă-mi un like / postează un comentariu / lasă-mi un semn. Iți ia doar câteva minute. Copilul tău poate să mai aștepte.

Doar mie mi se pare că ne furăm căciula unii altora, la fel ca’n vremurile fără internet?

De sărbători, postăm și plecăm. Ii lăsăm pe alții să citească. La întoarcere începem să ne plângem că lumea a devenit dependentă de rețelele de socializare. Indiferent unde întoarcem capul vedem oameni cu privirea blocată în monitoare. Citesc mesaje. Inclusiv mesajele noastre.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate