Distracție și explorare la Gura Portiței, România

06.09.2021

În această vară, pentru vacanța pe litoral, am dorit o zonă mai liniștită și am ajuns la Gura Portiței.

Noi iubim muntele. Iubim drumețiile în zonele montane. De fiecare dată când avem ocazia fugim în pădure și ne bucurăm de ceea ce găsim acolo. Ne bucurăm de liniște, ne bucurăm de foșnetul frunzelor și de ciripitul păsărilor. Ne bucurăm de mirosul magic al ierbii umezite de roua dimineților. Ne bucurăm și ne întrebăm de ce unele familii aduc cu ele în pădure vuietul de la oraș. Ne întrebăm de ce se opresc într-o poiană din pădure și dau la maxim muzica din mașină. Ne întrebăm de ce lasă în urma lor obiecte din plastic sau cioburi de sticlă. Ne întrebăm de ce ei sunt incapabili să vadă și să simtă ceea ce noi vedem și simțim.

Cu aceste gânduri, în acest an am dorit să mergem pe litoral într-o zonă mai liniștită. Am dorit să mergem într-o zonă în care să ne putem bucura de un litoral ferit de atmosfera agitată a unor stațiuni turistice. Am dorit să mergem într-o zonă în care să putem vedea și simți ceea ce localnicii și-ar dori să vedem și să simțim. Providența ne-a condus către Gura Portiței.

Chiar dacă locurile de cazare din Gura Portiței nu ar obține prea multe stele și nu sunt chiar atât de ieftine, nu am găsit locuri libere. Eu prefer să afirm că această situație este o filtrare naturală benefică pentru această zonă, o filtrare care o protejează de cei cu o situație materială mai ridicată și o educație deficitară. Cei care se simt confortabil doar cu duș în cameră dispun de o listă lungă de destinații de unde pot alege. Cei care aleg această plajă pentru a se relaxa apreciază cu totul altceva.

Noi ne-am cazat în Jurilovca. Un sfat? Înainte să faceți plata asigurați-vă că ați stabilit foarte clar ce veți primi de acești bani. Nu lăsați în voia sorții detalii de cazare sau servicii suplimentare. Programul să fie flexibil. Camera de cazare să fie foarte clar stabilită.

Am stat aici 2 zile. Fiecare zi cu vremea, specificul și farmecul ei.

Am întâlnit pe internet mai mute recenzii / comentarii negative cu privire la seriozitatea celor de la restaurantul din Gura Portiței. Că uită de comenzi. Că vin târziu. Noi, în vara 2021, am avut parte de o primire exemplară. După câteva minute de la comandă, Ana a început să spună că îi este foame. Că ea nu mai poate aștepta. M-am dus la șeful de sală, i-am explicat cu calm situația și după câteva minute Ana își savura fericită pastele. Atunci când există respect reciproc și bunăvoință se găsesc soluții de fiecare dată.

Dacă intenționați să mergeți la Gura Portiței, rugămintea noastră este să respectați curățenia și liniștea acestei zone.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate