Eu scriu pe blog în Word by Google Drive urmat de copy – paste

11.01.2019

Am fost întrebat cum scriu pe blog și am răspuns: în Word by Google Drive urmat de copy – paste.

Pe principiul câte bordeie atâtea obiceiuri fiecare blogger își scrie articolele după cum îi este lui mai comod. Nu există un exemplu magic. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Cum am activat google drive pe toate device-urile disponibile (pc, laptop, tabletă, smartphone etc.) mie cel mai comod îmi este să-mi scriu acolo articolele pentru blog.

Word by Google Drive

Principalul avantaj este că îmi pot nota o idee de pe smartphone când sunt la locul de joacă cu micuța energizantă, să o dezvolt pe tabletă când ajung acasă și să o finalizez de pe pc. Apoi o copii pe wordpress, îi adaug h-urile, link-uri, poze și îl public. Fiecare dintre noi avem un loc al nostru unde ne vin ideile ca frunzele pe râu și încă unul optimizat pentru editare. Oricât de mult am dori ca cele două locuri să fie unul, ele sunt precum soarele și luna. Niciodată nu voi putea scrie un articol nostalgic la birou, printre agende și fișe de lucru.

Un alt avantaj enorm, în cazul meu, este faptul că poate fi corectat cu ușurință de o altă persoană înainte de postare. O literă lipsă, alta în plus. O virgulă pusă aiurea. Exprimări după ureche. Este o listă lungă. Uneori, de dragul de a nu-mi pierde ideea scriu așa cum îmi vine și … așa rămâne.

În practică, drumul de la o idee la un articol publicat pe blog este puțin mai anevoios. Excepție articolele scrise de la început până la final sub impulsul momentului. Cum este acesta, de exemplu. Un articol care nu necesită documentare, actualizarea ideilor, eliminarea paragrafelor inutile și alte mărunțișuri date uitării după publicare.

Articolele care îmi aduc cel mai mult trafic pe blog sunt articolele pentru care am renunțat la alte articole. Am păstrat ideea, am șters articolul vechi și am scris un paragraf scurt. M-am ales cu acest obicei după ce am citit o carte de câteva sute de pagini în care autorul a spus în prefață că din dorința de a ne ajuta să o citim din copertă în copertă a renunțat la tot ceea ce a considerat inutil. Contrar așteptărilor celor cu aspirații seo mărețe, în care timpul de vizualizare a unei pagini este esențial, timpul cititorului merită respectat.

Din acest motiv, un articol vechi din drive nu este un articol pierdut. Un articol pentru care am pierdut timp ca să-l scriu. El se poate transforma oricând într-un articol păstrător a unei idei ce va fi folosită într-un articol premium.

Atenție la copy – paste.

De regulă, în timpul copierii unui text dintr-un loc în altul, se preia și style-ul textului respectiv. Pentru a elimina acest disconfort, când copiați un text de pe un website într-un fișier word treceți-l mai întâi printr-un notepad și când copiați un text din word pe blog evitați opțiunea vizual și folosiți-o pe cea text (valabil în editorul wp clasic).

Vă recomand

Cum se adaugă corect un link extern
Cum poți să vezi ce preiei pe blog cu copy – paste din neglijență

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate