Import China – produsele cu prețuri mici pot fi o mare păcăleală pentru importatorii neavizați

4 aug. 2017

Import China cu trei cotații de pret. Cum alegeți oferta corectă? Feriți-vă întotdeauna de cel mai mic preț!

Import ChinaAm tot auzit păreri diferite despre produsele importate din China. Unii sunt mulțumiți. Alții sunt dezamăgiți total.

In acest caz, adevărul nu este undeva la mijloc. Amândouă părțile au dreptate. Si cei mulțumiți. Si cei dezamăgiți. Cum așa? Simplu. Primii au avut parte de produse de calitate. Cei dezamăgiți au avut parte de produse de slabă calitate. Sau de calitate foarte slabă. Sau lipsite de calitate, cum am auzit pe cineva spunând. Da. Din China se pot importa și produse de calitate ridicată. Important este să știți ce intenționați să comandați, să cunoașteți foarte bine particularitățile produsului respectiv și să acceptați faptul că prețul unui produs cu o anumită calitate nu poate să scadă sub o anumită valoare.

Dacă ați avut timp să urmăriți cu atenție discuțiile despre vânzarea produselor similare și de calitate diferită care a cam pus pe jar luna trecută anumite instituții din Europa, bănuiesc că ați sesizat și modul unora de gândire. Ați vrut produse ieftine! V-am oferit produse ieftine! Cu eticheta asemănătoare cu ce a celor cu o calitate mai ridicată. Asemănătoare. Nu identică. Dar cine stă să compare o etichetă din România cu una din Franța sau Germania? Vrei mai ieftin îți dăm mai ieftin. Este problema ta cum le explici clienților diferența de calitate. Au crezut că nu vor observa. Si am observat diferențele. Am observat sau am constatat. Poate că nu observăm diferențele la raft, dar am început să constatăm. Am adunat istoric. Comparăm cât ne ține un produs și cât ne ține altul. Sau cum ne simțim după ce consumăm un produs cumpărat de la noi și unul cumpărat în vacanță din Vest. Aceeași atitudine se regăsește și în import China.

import china

Datorită puterii scăzute de cumpărare și a goanei după cel mai mic preț, importatorii din China au tendința de a comanda produse la cel mai mic preț.

Aceste produse ajung în piață. Atrag păreri negative. Si de aici până la a susține că toate produsele din China sunt proaste mai este doar un pas. Cei care importă produse mai scumpe cu o calitate mai ridicată sunt minoritari.

Am afirmat puțin mai sus că una dintre condiții este să cunoașteți foarte bine particularitățile produsului respectiv. Să știți ce anume îl avantajează față de alte produse similare mai ieftine. Să stiți care este punctul său sensibil și cum îl puteți verifica. Clienții voștri nu sunt obligați să cunoască aceste detalii. Ei se bazează pe încrederea cu care v-au investit și pe prețul de vânzare.

Fără să dau nume, există magazine online românești care au listate produse importate din China similare dar cu diferențe mari de preț. Cumpărătorii de bună credință se orientează doar după preț. Sunt clienți noi. Nu cunosc niciunul dintre magazinele respective. Ce credeți că aleg? Cei mai mulți dintre ei comandă unde prețul este mai mic. Doar este același produs. Si dacă au avut prețuri diferite la import? Dacă sunt doar produse similare? Am motive să cred că o bună parte dintre aceste hai să le spunem trucuri sunt făcute cu bună știință de către administratorii magazinelor. Nu ducem lipsă de naivitate și de persoane dispuse să facă bani de pe urma ei.

Hai să luăm o banală bucată de tablă. Ipotetic. Să fie de 3 mm sau de 4 mm? Câte straturi de vopsea doriți? 3? 4? 2? Strat protector doriți? Strat de (netraductibil) doriți? Bun. Vă lăsăm tabla de 3 mm cu mai multă vopsea sau de 4 cu mai puțină? De ce răspundeți din ce în ce mai rar la întrebări? Ați obosit sau nu reușiți să ne urmăriți? Am înțeles. Import China. Cheers. Final. Noi cerem o monstră. O măsurăm cu șublerul să vedem că este de 5 mm. Are 5. Ce oameni serioși. A dat norocul peste noi! 5 mm de ce? 3 de tablă și 2 de vopsea sau 4 de tablă și 1 de vopsea și lacuri?

Ce vreau eu să înțelegeți din toată această discuție este că dincolo de platforma pe care este configurat un magazin online, de aspectul său grafic, de atenția față de identitatea sa online și de bloggerii care-i laudă în comerț totul se reduce la încredere. Ocaua mică a supravețuit. Poartă doar un alt nume.

Cel mai bun preț import China se obține doar prin negociere amănunțită.

In România există și comercianți de bună credință. Importă din China cu maximă atenție și adaugă un adaos comercial rezonabil.

O parte dintre ei au apelat la Bizz2China, una dintre primele firme românești de pe piața din China, pentru a-i ajuta să găsească cea mai bună ofertă. Este o firmă de achiziții, care se ocupă de import marfă din China – de la echipamente horeca, materiale de construcție până la piese și accesorii auto. Bizz2China se ocupă de toate detaliile aferente comenzii: achiziție, negocieri și declarație vamală de export.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…