Importanța calității apei unui puț forat

12 sept. 2020

Daca ati achizitionat o casa care are deja forat un put atunci acest lucru este excelent. Exista, insa, posibilitatea ca apa sa vi se para ca miroase sau ca are un gust diferit si atunci este important sa incercati sa verificati apa respectiva, chiar daca pare fara miros si fara gust diferit. Doar un laborator poate stabili cat de buna apa si nu am dori sa riscam ca apa sa nu fie potabila, chiar daca aceasta nu pare, iar o testare de esation de apa are un cost destul de mic.

puț forat

Foarte important, atunci cand aveti un put, este sa determinati care este rata de reumplere, anume sa stabilim cat de repede reincarca putul dupa ce am consumat mai mult. Astfel, vom putea evita situatia in care sa consumama mai mult decat producem si sa ramanem fara apa.

Trebuie sa stim ca o fantana este un foraj in pamant, pana la detectarea panzei freatice, adica a unui izvor subteran. Este posibil ca in zona respectiva sa fie stanca dar fisurile din aceata sa permita apei sa traca printre acestea. Pentru a avea acces la apa, este necesar sa introduceti o pompa, a carei teava se poate strica pe timp de iarna ca urmare a diferentei de temperatura.

Pentru siguranta instalatiilor, este important sa montati un regulator de presiune, dar si un filtru contra calcarului care, de asemenea, protejeaza instalatiile, asa incat sa nu se aseze calcar pe tevi, si sa nu se strice diversele aparate care utilizeaza apa, precum masina de spalat rufe, vase etc.

A avea un put poate fi un mare avantaj, dar mai poat fi si o provocare, deoarece sunt tot felul de accesorii pe care trebuie sa le achizitionati si tot felul de proceduri care trebuie respectate pentru a avea apa continuu si potabila.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…