Inele de logodnă purtate, potrivit tradiției, de către cei ceruți în căsătorie
Inele de logodnă – de la „Veina Amoris” sau „Vein of Love” la un simbol al celor care au avut curajul să-și ceară în căsătorie iubita sau iubitul.
Pe vremea mea, băiatul cerea în căsătorie fata, ar fi spus bunicul meu. De acord cu dânsul. Pe vremea lui. Si pe vremea mea doar fetele purtau inele de logodnă. Acum mai poartă și unii băieți. Sunt alte vremuri. Dacă sunt alte vremuri, hai să lăsăm tradițiile vechi să se odihnească în cărțile de istorie sau în arhiva video personală și să începem alta nouă. O tradiție adaptată la vremurile actuale.
De exemplu, ce simbolizau inelele de logodnă pe vremea noastră? Dincolo de toată latura romantică și uniune, un inel de logodnă simboliza în primul și primul un legământ de căsătorie. O femeia care purta un inel de logodnă nu mai era o femeie singură. Era o femeie care urma să-i devină în curând soție bărbatului care a cerut-o în căsătorie și de la care a acceptat inelul respectiv. Inelul era un simbol purtat de către cea care a acceptat cererea.
Între timp, s-au mai schimbat lucrurile. Bărbații au început să-și mai piardă din curaj. Fetele așteaptă, așteaptă și până la urmă … ori încep să se uite prin jur, ori decid să facă ele primul pas și-și cer iubiții în căsătorie. Felicitări, fetelor, care v-ați cerut iubiții în căsătorie! Am toată stima și respectul față de voi. Bravo vouă! Dacă ați întâlnit un băiat singur de care v-ați îndrăgostit și vreți să rămâneți împreună, puneți-i inelul de logodnă pe deget! Așa spune tradiția. La fel am făcut și noi secole de-a rândul. Ca să fim siguri că ceilalți încetează să vă mai curteze, vă invitam într-un loc mirific, ne puneam în genunchi și vă ceream în căsătorie cu cutiuța magică deschisă în podul palmei stângi. Vreți să fim egali? Hai să fim până la capăt! Puneți-le inelele de logodnă pe degete ca să le vadă și colegele de birou, vecinele și „prietenele” voastre. Vă întrebați dacă există inele de logodnă pentru bărbați? Da. Există.
Cine este cerut în căsătorie poartă inelul de logodnă
Păstrăm simbolul principal al inelului de logodnă. Doar că-l extindem puțin. In loc să spunem „Inelul este un simbol purtat de către cea care a acceptat cererea în căsătorie” vom spune „Inelul este un simbol purtat de către cea /cel care a acceptat cererea în căsătorie”. Si fetele cu curaj au dreptul să-și protejeze logodnicii.
Cere băiatul. Poartă inelul fata. Cere fata. Poartă inelul băiatul. Conform noiii tradiții. Cine este cerut în căsătorie poartă inelul de logodnă. Mai rămâne doar ca această tradiție să fie distribuită pe toate rețelele de socializare, să fie preluată de către agențiile de organizare nunți și să fie pusă în practică de către câteva cupluri curajoase.
Măi băieți, voi chiar vreți să regretați toată viața că soțiile voastre nu au purtat inel de logodnă?
Gluma-i glumă, dar mai ridicați privirea din monitoare și priviți-le cu atenție. Așa! Vedeți cât de ușor este?!?! Acum intrați pe acest magazin online și comandați un inel de logodnă. Veina Amoris!