Infractorii cibernetici IoT au trecut de la bănci la serviciile medicale

22 apr. 2016

Conform studiului „2016 Index Intelligence Cyber ​​Security” realizat de IBM, anul trecut au fost mai multe atacuri în domeniul serviciilor medicale decât în sistemul bancar.

Studiul se bazează pe datele colectate în perioada 1 ianuarie 2015 – 13 decembrie 2015 și a vizat doar atacurile asupra înregistrărilor medicale. Informațiile astfel obținute (datele cardului de credit, numerele de securitate socială, istoricul medical, rapoarte despre ocuparea forței de muncă) pot fi folosite pentru comiterea unor fraude sau furt de identitate. (sursa independent.co.uk)

sisteme medicale compromise

Să punem această schimbare pe seama investițiilor enorme făcute de bănci pentru protejarea bazelor de date și a tranzacțiilor sau pe intuirea infractorilor cibernetici a unei surse de venit mai profitabile?

Câți bani ești dispus să-mi dai ca să-ți spun care sunt rezultatele reale ale controlului de rutină făcut în urmă cu 2 ore? Medicul ți-a spus că ești perfect sănătos, chiar dacă tu i-ai spus că te simți cam slăbit și te înțeapă puțin inima. Eu îți spun gratis doar că, în lipsa unei intervenții chirurgicale de urgență, nu mai prinzi artificiile de anul nou.

Ce faceți dacă primiți un astfel de mesaj? Sunați la poliție? Vă duceți la bancă, scoateți banii și-i puneți într-un plic. Această speță nu este ficțiune. Este realitate. Si, aș dori să rețineți, este o realitate din care IoT-ul lipsește. Prezența unor obiecte inteligente compromise ar complica și mai mult lucrurile. Informațiile transmise de ele pot fi din start incorecte. Si medicii, fără o experiență de lungă durată, le pot da crezare.

De ce atrag atenția acestui detaliu? Pentru că am observat că sunt din ce în ce mai rari medicii care se mai bazează și pe intuiție, pe o experiență care poate fi în contradicție cu ce e scris în fișa medicală. Din precauție, medicii au început să ia decizii doar în conformitate cu câteva fișe de intervenție și niște informații transmise de câteva aparate.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Tractări auto