Modern Dad’s Challenges ne invită la o discuție despre crizele de furie și traumele copiilor

19 feb. 2018

Crizele de furie și traumele copiilor: o facilitate, nu o pedeapsă.

Stiu mulți părinți care au păreri contrare despre cum ar fi mai potrivit să ne comportăm când cei mici se apropie de un acces de furie. Criză de furie. Criză de personalitate. Tantrum. Spuneți-i cum vreți. Sunt acele clipe în care odraslele noastre cad victime a propriei incapacități de a-și susține părerile sau dorințele în fața părinților. Această diversitate de păreri îmi confirmă ceea ce am auzit la o conferință de parenting – mai avem multe de învățat. Noi. Părinții.

De exemplu, cum procedăm când bebelușul nu se mai oprește din plâns? Il luăm în brațe. Il punem pe umăr și-l batem pe spate. Ii îndesăm suzeta în gură. Sau sfârcul. El plânge în continuare cu sughițuri. Depășiți de situație, punem mâna pe telefon și ne sunăm mamele. Ele, calme, ne întreabă dacă ne-am uitat în scutec. Nu rădeți. Noi am fost cei care nu am înțeles mesajul transmis. Ce a învățat el? Dacă vrei cu adevărat să fii băgat în seamă de adulți urlă până când îți îndeplinesc dorința. Si nu va uita niciodată. Oare?

Aici încep diferențele de care vă spuneam. Unii părinți consideră că este normal să lași copilul să plângă singur în cameră până se calmează. A se citi – până renunță. Alții consideră că este cea mai mare greșeală pe care o poate face un părinte. Eu am ajuns la concluzia că singurii vinovați pentru o criză de furie a copiilor sunt părinții. Copiii învață. Testează. V-ați gândit vre-odată că la fiecare criză de furie finalizată cu un abandon neînțeles copilul își pierde câteva pene din aripi? Le smulgem pană după pană și apoi, brusc, începem să-i acuzăm de lipsa unei voințe puternice.

O criză de furie este o facilitate, nu o pedeapsă. Este o facilitate oferită de Providență pentru a ne testa cât de bine ne cunoaștem propriul copil și a-l ajuta să învețe cum să-și întindă aripile și mai larg. Toți copiii au crize de furie. Atitudinea noastră în aceste momente este esențială.

crizele de furie și traumele copiilor

Crizele de furie și traumele copiilor: cum le gestionăm?

Totul bine și frumos până la prima criza de furie a copilului … Este momentul în care realizezi cât de neputincios puteți fi în fata unei situatii obisnuite, dar cu un impact emoțional extraordinar de mare. Nu stiți cum să reactionați astfel încât cel mic să se liniștească mai repede, să treacă peste acest tantrum fără a fi afectat, să te audă, să te înțeleagă și să te asculte. Despre aceste situații, dar și despre cele mai comune frici ale copiilor, povestim pe 28 februarie, de la 18:30, la Hotel International, la editia a 6-a a Modern Dad’s Challenges.

Tema întâlnirii este: Crizele de furie și traumele copiilor: cum le gestionăm? Ne vor fi alături specialiști cu experiență: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, părinte ghemotoc și Mirela Horumba, psihologul părinților, cu certificare internațională în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment și psihoterapeut cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discuția despre crizele de furie, cunoscute și sub numele de tantrumuri și va încerca să răspundă la întrebările: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele în dezvoltarea copilului și cum să le gestionăm, atunci când apar?

In continuarea discuției despre dezvoltarea emoțională a copiilor, participanții vor afla mai multe despre cele mai cunoscute frici ale copiilor și linia fină dintre ele și traumele pe care le pot provoca celor mici.

“A fi preocupat de emoții este ceva nou. La fel și a-i respecta pe copii și a-i considera niște persoane. Să nu ne simțim vinovați dacă suntem pe drumul învățării și mai greșim uneori, important este să știm să corectăm. Emoțiile nu sunt periculoase și reprezintă limba comună în care vorbim și părinții, și copii. A ajuta un copil „să devină om mare”, emoțional vorbind, înseamnă a-l asculta cu inima, fără a-l judeca, fără a-i da sfaturi și mai ales să înțelegem ca plânsul, țipetele sunt mesaje prin care copii cresc pe interior frumos dacă sunt sprijiniți de părinți. Este momentul să aflăm ca există frici sănătoase care produc reziliența și nu reprezintă traume. Insă cel mai important este să ne facem iubirea „simțibilă” și să putem corecta limite. Si părinății au nevoile lor …”, consideră Mirela Horumba, psihologul părinților și cel de-al doilea speaker al evenimentului.

Editia 6 continuă cu o parte practică, un studiu de caz pe cele mai comune 6 crize de furie pe care le întâmpinăm la cei mici, sub îndrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi.

“Ca proaspăt părinte trecem prin diferite situații de crizț. Uneori, pare ca suntem într-o criză perpetuă, care nu se mai termină. Suntem constant provocați la a ne adapta și a le face cumva față. Pregătirea pentru ele joaca un rol important, de aceea haideți să trecem împreună prin cele mai des întâlnite crize. Este posibil să descoperim și să formulăm împreună o „rețetă” pentru ele”.

Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv taților și are loc pe 28 februarie, la 18:30, la Hotel Internațional din București. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul evenimentului – moderndads.ro.

La ediția cu numărul 6 sunt alături de noi următoarele branduri, cărora dorim să le mulțumim: Lidl Romania, Lupilu, Boiron Romania, PureShapes.

Parteneri media: Sfatulparintilor.ro, Andreicismaru.ro, Tatistacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Gogib.ro, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johanassburg.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…