Optimizarea SEO – singura șansă de reușită a businessurilor online

22 feb. 2018

Anual, câteva mii de antreprenori români pornesc un business online, în timp ce alte câteva mii de oameni de afaceri își lansează afacerea fizică și în mediul digital. Astfel, competiția pentru poziționarea site-urilor pe prima pagină din Google este acerbă, indiferent de domeniul la care facem referire.

seo

Aproximativ 90% dintre startup-urile online eșuează din cauza lipsei unui plan de marketing pe termen mediu și lung. Acest procent uriaș de nereușită a afacerilor ne confirmă faptul că pregătira antreprenorilor pentru ceea ce presupune promovarea în mediul online este una precară. Lupta invizibilă pentru vizibilitate în mediul digital este practic necunoscută pentru cei mai mulți dintre ei. Dacă mijloacele de promovare din offline sunt cât de cât vizibile pentru cei care care au ochi să le observe, în mediul online această bătălie este extrem de complexă. Câștigători sunt cei care au înțeles că rezultatele stabile se obțin în timp. Pe cei care se lasă ademeniți cu promisiuni mărețe obținute peste noapte îi vom regăsi la fel de repede în rândul celor care se vor mulțumi doar cu o nouă experiență.

Deși se spune că „dacă nu ești pe internet, nu exiști” reușita nu vine la pachet cu simpla lansare a unui site. Acesta trebuie să ajungă acolo unde publicul tău țintă, adică potențialii clienți, caută ceea ce voi oferiți și să fie pregătit să discute cu aceștia. Nu cred că mai este nici un secret pentru nimeni că, între timp, ei au devenit mai educați. Au înțeles că dacă tastează o expresie cât mai apropiată de cerințele lor cu atât probabilitatea de a li se afișa o selecție mai eficientă este mai mare. Tocmai din acest motiv, primul pas al unei campanii de seo este întocmirea unei liste realiste cu grupuri de cuvinte. In anumite cercuri unde se discută frecvent despre promovare online mi-a fost dat să aud de mai multe ori expresia „a alergat după potcoave de cai morți”.

SEO vă poate ajuta să vă poziționați cât mai sus în Google

Să apari în Google nu este totul. Cel mai mult contează unde anume te poziționezi în rezultatele motorului de căutare. Pagina 2, de exemplu, este inutilă pentru cei care urmăresc profit maxim. Statisticile arată că 75% dintre utilizatori nu merg niciodată mai departe de prima pagină afișată de Google, astfel că pagina 2 (în care oricum s-ar putea să fie destul de greu să ajungi) nu îi avantajează pe cei care doresc să facă parte din primul pluton.

Mai mult decât atât, pe măsură ce online-ul se dezvoltă tot mai mult, nici măcar poziția de pe prima pagină din Google nu mai este suficientă. Cele mai mari lupte se dau, de fapt, pentru primele 3 poziții pe care motorul de căutare le afișează organiz pe prima pagină cu rezultate. Acum, prima pagină din Google cuprinde 4 rezultate plătite și 10 gratuite – la orice căutare a unui utilizator sunt afișate, în total, 14 website-uri.

Din acest motiv, cei care au înțeles importanța unei bune poziționări în Google și-au stabilit ca principal scop să ajungă în top 3 rezultate afișate în mod organic (sau, altfel spus, natural / gratuit) și să-și stabilizeze poziția. Vă reamintesc că seo se bazează pe speculații. Nu există o listă cu itemi de îndeplinit. Cine bifează mai mulți înaintează mai în față – nuuuu. Atunci când decide să afișeze o pagină web înaintea unei alte pagini google se bazează pe câteva sute de algortmi aflați într-o continuă schimbare. Cei care își adaptează primii tehnicile de promovare pot ține primul pluton. Ceilalți …

Iar ca acest scop să fie atins, este nevoie de SEO, adică de optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare.

Apelați la o agenție care oferă servicii SEO profesionale

Vă spuneam mai sus că seo se bazează pe câteva sute de algoritmi. A optimiza un website din punct de vedere seo înseamnă a cunoaște câți mai mulți dintre ei, a le urmări evoluția și a lua rapid măsuri când ordinea priorităților se schimbă. Nu de puține ori, cu anumite riscuri. Exact. Cu anumite riscuri. Sunt persoane care se feresc să discute și despre riscurile existente în acest domeniu, dar existența lor este confirmată de creșterea agențiilor specializate pe remedierea efectelor negative datorate unor decizii greșite. Istoricul unui website este unul dintre principalii algoritmi avuți în vedere de către google.

Pentru a vă asigura că veți beneficia de o campanie de optimizare pusă la punct cât mai bine vă recomand să apelați la servicii SEO profesionale oferite de agențiile de profil. AdMarks Media, spre exemplu, este una dintre agențiile românești de marketing digital specializate pe servicii SEO. Vă poate ajuta atât cu un audit prin care veți afla de ce are nevoie site-ul vostru pentru a putea înainte în Google, cât și cu o strategie SEO bine structurată care să vă sprijine dezvoltarea businessul-ului.

Primul pas este să intrați pe google de pe calculatorul unui prieten și să fiți propiul client. Căutați-vă produsul sau serviciul de top! Pe ce poziție se găsește website-ul vostru? Dar cele ale principalilor concurenți?

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…