Servicii funerare non-stop și complete, offline și online

29.01.2020

La scurt timp după ce am acceptat provocarea de a scrie despre servicii funerare mi-am pus parafa greșit. De ce am acceptat? Este un subiect care încă mă afectează emoțional. Dar mi-am spus că advertorialele rămăn în continuare o provocare pentru mine. O provocare care mă forțează să ies din bula mea unde mă simt confortabil.

servicii funerare bucuresti rarox

Primul gând sosit la răscruce a fost să scriu despre relația părinți – bunici – copii, să o dau spre avantajele emoţionale şi comportamentale și spre sfârșit să o dau spre importanța „amintirilor” celor de pe urmă cu care râmân cei mici. În astfel de momente avem prostul obicei de a ne concentra pe fel și fel de obiceiuri de teama gurii rudelor și a târgului și tratăm cu superficialitate lacrimile din ochii nepoțeilor / nepoțelelor. Ne lăsăm acaparați de lumea materială și apoi ne întrebăm de ce ne-am ales cu atât de multe frustrări, frustrări care se manifestă mai devreme sau mai târziu tot asupra celor mici.

V-ați întrebat vre-odată de ce pe lista serviciilor funerare apar doar oferte care țin de partea materială? Transport. Sicriu. Haine. Îmcălțăminte. Covrigi. Lumânări. Colivă. Nici măcar tradiționalele bocitoare nu au avut loc în ofertele lor. Vreți să plângă cineva înflorind părțile frumoase ale persoanei plecate dintre noi? Plângeți singuri! Pentru noi nu este profitabil. Nu este profitabil nici să vă întindem o mână de ajutor în astfel de momente. Este mai profitabil ca durerea să prindă rădăcini. Veți avea ulterior nevoie de mai multe ore de consiliere. În privat. Departe de privirea rudelor care vă înnumără nodurile la ața cu care ați prins covrigii de lumânari.

Cei care au trecut prin astfel de momente știu că nu există servicii complete într-un singur loc. În puncte strategice sunt cei care oferă servicii cu nevoi imediate. La orice oră. Non stop. Strictul necesar. Apoi, dacă țineți la cei care vin să vă fie alături și doriți să-i duceți undeva să le dați ceva de mâncare, trebuie să luați la pas restaurantele din zonă. Să cautați o locație unde să puteți merge împreună.

Acum, dacă tot este să ne adaptăm serviciile la noile vremuri stau și mă întreb de ce nu există un centru care să ofere servicii funerare complete. Să mergem într-un singur loc, de preferat cu loc de parcare rezervat pentru potențialii clienți, și să ne alegem serviciile dorite. Cum ar fi să fim întrebați – doriți să mergeți cu nepoții la înmormântarea bunicului? Ce vârstă au? Ce știu despre moarte? Vă putem ajuta. Avem personal specializat pentru astfel de situații. Doriți să actualizați poza de pe cruce? Doriți să îngrijiți singuri locul de veci sau preferați să vă ajutăm.

La câte spețe au apărut în ultimii ani despre identitatea online a persoanelor decedate, aș prefera să ne întrebe dacă știm parolele persoanei decedate la adresa de email, conturi pe rețelele de social media. Cunosc o familie de bătrânei care și-au notat aceste parole într-un carnețel „dosit” la vedere. Lasă, maică, că pe noi ne mai lasă memoria și nu avem de unde ști care pleacă primul dintre noi. Cel care rămâne să intre și să spună că am rămas fără ață pe fuior.

Cum ar fi de exemplu, dacă după decesul unei persoane mărețul google să defavorizeze toate paginile unde aceasta era pusă într-o postură nu tocmai plăcută. Despre morți doar de bine, ca la bocitoare. Avem parte de un stil de viață care nu ne mai permite să știm prea multe despre vecinul căruia în dăm binețe dimineața. fie vorba între noi, nici despre unele rude considerate apropiate nu mai știm mare lucru. Și vine o în care auzim că a plecat. Ei bine, atunci, prima reacție, este să intrăm pe google și să căutăm informații. Cine a fost? Ce a învârtit? La cât a ieși la pensie? Bârfe. Măcar pentru câteva luni de la deces hai să scoatem în față doar faptele sale bune. Multe, puține. Fiecare după omenie. Asta numesc eu servicii funerare complete.

Un alt serviciu posibil este anunțarea celor într-adevăr apropiați. Nu neapărat rude. Nu neapărat prieteni virtuali sau din viața reală. Poate bunicul nostru drag se ducea frecvent la pescuit. Acolo își formase un grup de prieteni în preajma cărora se simțea tânăr. Acei prieteni de fir întins merită să fie anunțați de rude, nu să ajungă să se întrebe între ei cine mai știe ceva de Bunel.

Servicii funerare non-stop București

Aceste gânduri au fost scrise cu sprijinul RAROX care m-a plătit ca să-mi întrerup rutina mea zilnică. Deocamdată, oferă doar servicii funerare din gama celor urgente. Dacă mai avem puțintică răbdare poate că vor veni cu o ofertă actualizată. Până atunci, să auzim de bine.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate