TeCOMM 2018: Într-o piață în care consumul este în creștere, ai ceea ce trebuie pentru a fi în eCommerce?

2 aug. 2018

România înregistrează cea mai rapidă dezvoltare în eCommerce în ultimul an conform raportului eCommerce Europe, cu toate că un studiu ASE poziţionează România pe ultimul loc în Europa privind ponderea eCommerce în PIB şi în totalul retail-ului.

De când stau pe net am avut parte de fel și fel de … Hai să le spun „motive de uimire”. Am întâlnit persoane trecute de prima tinerețe (care au pus umărul la bunăstarea acestei nații și mai puțin a lor personală) ce foloseau uneltele mediului online cu lejeritate, dar și antreprenori care își confundau monitorul de pe birou cu un banal obiect de decor. Un bătrânel mi-a spus în urmă cu câțiva ani că intrarea în UE a fost joacă de copil pe lângă conectarea la internet. Discuția a fost lungă. Concluzia scurtă – nu poți răzbate în online cu uneltele din offline. Website-ul a lăsat în urmă distribuția de mesaje și a avansat la stadiul de agent de vânzări. Pentru a vinde eficient are nevoie de informații și de unelte.

Cu aceste gânduri, simultan cu lansarea oficială a ediției TeCOMM Cluj 2018, voi începe o serie de articole despre Comerțul online redactate cu sprijinul TeCOMM.

TeCOMM 2018

România, la o creștere a consumului fără precedent de la criza din 2008 până în prezent. Cum pot beneficia cei care vând în online de aceasta creștere?

În egală măsură, piața se maturizează treptat, fiind țara în care 24% din cumpărătorii din Europa au făcut achiziții peste granițe. Piaţa de eCommerce din România a ajuns anul trecut la 2.8 miliarde de euro, urmând ca în 2018 să depășească valoarea de 3 miliarde de euro.

Conform ZF, pe partea de utilizare a PIB, consumul a fost principalul motor al creşterii economice. Accentul pe consum (am avut o creştere a cifrei de afaceri în comerţ cu 11%) care a crescut graţie majorărilor salariale şi reducerilor de taxe, aduce oportunitati pentru retailerii care stiu cum să atragă clienții către magazinele lor.

În acest context TeCOMM ridică provocarea celor care fac comerț în online și totodată vine cu răspunsuri și soluții.

Fiecare magazin online trebuie să țină pasul cu noutățile în industrie, să întâlnească posibili parteneri la evenimetele dedicate industriei. Modul în care achiziționăm produse s-a schimbat în ultimul deceniu. Alexa ne poate fi partener de cumpărături pentru un gadget nou, la fel cum Siri ne înțelege nevoile cât am clipi. Clienții sunt ușor distrași, nerăbdători, vor să economisească timp, bani și energie, ținând cont în același timp de o experiență excelentă în procesul de cumpărare. Călătoria către client nu mai este o pistă de la A la B, este un proces care îmbină online-ul și offline-ul.” declară Iulia Pascal, marketing manager TeCOMM eCommerce Conference&Expo de la Cluj-Napoca.

Evenimentul se desfășoară în perioada 9-10 noiembrie BT Arena din Cluj Napoca și aduce un nou format, adaptat pieței actuale de eCommerce. In cadrul TeCOMM, retailerii prezenți află de ce trebuie să țină cont pentru a atrage cat mai mulți clienți către magazinele lor și cum pot să își crească astfel business-urile online.

TeCOMM 2018 Cluj -Napoca: ce aduce nou această ediție?

Anul acesta, TeCOMM Cluj are o nouă structură (agenda). Cele două zile ale evenimentului includ zonă expozițională complexă, workshop-uri tehnice axate pe eCommerce, sesiuni de Masterclass AI&Big Data și RO Magento pentru developers, prezentările fiind susținute de speakeri naționali și internaționali care dau tonul în aceste domenii.
Main Stage cuprinde lansări de produse pentru industria de eCommerce, adresându-se în special proprietarilor de magazine online. În a doua zi a evenimentului, au loc prezentări keynotes livrate de către speakeri internaționali, informații utile care să prezinte noutățile din domeniu.
Nou: Ro Magento: Pentru a beneficia de potențialul maxim al comerțului online, este necesar ca investitorii să valorifice mai întâi de toate resursa umană. Evenimentul Ro Magento vine către developeri cu un format hands-on masterclass, care cuprinde o parte teroretică, precum și o parte de live code dedicată developerilor. Din aceeasi categorie, masterclass-ul AI & Big Data for developers este adresat arhitecților de software, managerilor tehnici, dezvoltatorilor de Inteligență Artificială și specialiștilor în data science.
Ecommerce Tracks. TeCOMM susține dezvoltarea continuă a magazinelor online prin furnizarea de conținut în cadrul workshop-urilor de marketing online, care au loc în ambele zile ale evenimentului. Prin participarea la aceste workshop-uri, profesioniștii în eCommerce primesc sfaturi și exemple concrete.
Zonă expozițională complexă: reprezintă o zonă excelentă pentru activări ale brandului, furnizorii noi, întâlniri 1 to 1, coffee talks, lansări de noi produse, interacțiune cu consumatorii, audit oferit magazinelor online și oportunități B2B pentru profesioniștii din domeniul eCommerce. Zona expo este deschisă pe parcursul ambelor zile ale evenimentului pentru toți cei care sunt interesați de eCommerce, accesul fiind gratuit.
Networking & Business Cocktail

TeCOMM

Evenimentul dedicat exclusiv industriei și comunității eCommerce oferă de peste 8 ani conținut de calitate, dar a creat și o comunitate formată din peste 2000 profesioniști în industrie.  Începând de astăzi, înscrierile pentru biletul Best-price se realizează pe site-ul oficial al evenimentului TeCOMM. Industria de comerț electronic are un potențial de creștere imens, atât din perspectiva pieței, cât și a resursei umane ce se formează în domeniu, iar cifrele au confirmat deja acest lucru. TeCOMM eCommerce Conference&Expo a reunit în ultimii 8 ani în Cluj-Napoca peste 2500 de participanţi și a inclus peste 350 de prezentări, workshop-uri şi dezbateri susținute de peste 300 de speakeri naţionali şi internaţionali. Companiile care sprijină și contribuie la industria de eCommerce sunt: Exponea, Netopia, DWF, C-Solution,  Emag Marketplace, Profitshare, Conectoo, iAgency, Gomag, Online Mastery.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…