Toate lucrurile conectate la internet reprezintă un pericol pentru credincioşi

Acest avertisment a fost lansat pe 7 ianuarie de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, cu ocazia celebrării Crăciunului pe stil vechi.

„De fiecare dată când utilizaţi gadgetul dvs., indiferent dacă vă place sau nu, dacă vă activaţi locaţia sau nu, cineva poate afla exact unde vă aflaţi, exact ceea ce vă interesează şi de ce vă este frică”, a declarat Patriarhul Kirill la postul de televiziune Rossia 1.

„Vă imaginaţi cât de concentrată va fi puterea în mâinele celora care vor şti ce se întâmplă în lume, începând cu discuţia nevinovată dintre două prietene şi continuând cu discuţia a unor persoane care îşi exprimă convingerile sau strategiile de viaţă, nu mai vorbim de planuri politice, economice etc. Controlul dintr-un singur punct de comandă este semnalul venirii antihristului. Antihrist e acea persoană care va fi în fruntea sistemului care va controla toată omenirea. Structura asta în sine este un pericol, nu trebuie să există un singur centru, dacă nu vrem să apropiem Apocalipsa”, a menţionat patriarhul. (sursa adevarul.ro)

Patriarhul Kirill a precizat că Biserica sa nu este împotriva „progresului tehnologic”, ci împotriva „dezvoltării unui sistem care vizează controlul identităţii unei persoane”.

Credință? Omenie? Bunăstare pentru toți? Evoluție? Hm. Control, dle, control. O meteahnă de care se țin ca ciulinul de ițari.

Un gadget neconectat la internet este precum o mașină păstrată în garaj, o carte într-o bibliotecă în care nu intră nimeni. Internetul este o unealtă pe care trebuie să o folosim cu înțelepciune și cu respect pentru toți semenii noștri. Două calități pe care Biserica le-a dat uitării cam repede.

Mi-aș fi dorit ca dânsul să aducă în discuție elemente de identitate personală care nu țin de cele lumești, elemente la care ai nu are și nu va avea niciodată acces.

Comentarii

  1. Roxana spune:

    Până la urmă e tot o problemă de putere și control. În mâna cui ne lăsăm libertățile? Bisericii sau tehnologiei? Îndemnul la echilibru este unul bun, dar de-aici și până la antihrist…

Postează un comentariu


Articole învecinate