Xiaomi a lansat un set de căști cu care ne putem conecta simultan la două deviceuri

8 nov. 2016

Xiaomi a lansat ieri în China un nou produs – Mi Sports Bluetooth Headset, cu care ne putem conecta simultan la două dispozitive inteligente. Azi prin Bluetooth – mâine prin ce se va descoperi la noapte. Azi la dispozitive personale – mâine la dispozitive personale și publice.

Din lista cu caracteristicele acestor căști mi-a atras atenția posibilitatea de a ne conecta simultan la două dispozitive. De exemplu, în timp ce ascultăm muzică de pe mp3 putem să preluăm și un apel telefonic de pe smartphone fără să mai fie nevoie să ne scoatem căștile.

Câți dintre voi – care aveți obiceiul să mai alergați în aer liber (nu în spații închise), cu un fes pe cap și cu telefonul într-un buzunar proiectat special în acest scop, ați ignorat vibrația unui apel? Sau iarna, când sunteți la dezăpezit? Am început să mă obișnuiesc să văd pe stradă persoane care vorbesc aparent singure sau care dau din cap în ritmuri diferite. Am fost avertizat că vor apărea și persoane care se vor uita împreună la filme online pe același smartphone. Cu aceeași pereche de căști. De ce să mai vorbim cu necunoscuți? Sunt străini. Si cu străinii nu vorbim.

Mi Sports Bluetooth Headset

Căștile audio fac deja parte din viața noastră cotidiană. Pentru șoferi sunt obligatorii. Si amenzile sunt destul de piperate dacă ne prind că discutăm la volan cu smartphone-ul la ureche. Deocamdată le folosim doar pentru a asculta muzică sau pentru a vorbi la telefon. Deocamdată.

Posibilitatea de a conecta simultan căștile audio Xiaomi la două dispozitive deschide drumul către o altă etapă.

Vă invit la o drumeție peste câteva luni. Există critici IoT care susțin că peste câteva luni nu vom găsi nimic nou. Dacă vrem să vedem ceva interesant să mergem peste câțiva ani. Eu cred că si peste câteva luni vom întâlni ceva care să ne uimească.

Ne punem Mi Sports Bluetooth Headset 2 și ieșim afară. Eu ascult Jean Michel Jarre. Tânara de lângă mine ascultă Winter Sonata. Puțin mai încolo văd pe cineva care ascultă un audiobook. Ce interesant este să urmărești mimica. Gata. Pornim. Ghidul ne-a reamintit să păstrăm grupul compact. Tehnologia e bună, dar e de preferat să nu-i testăm limitele.

Primesc un mesaj. Accept. Aha. Ok. Era blogul. A postat articolul scris aseară. Mențin pasul. Nu vreau să mă pierd din nou de grup. Este jenant să-i rogi să te aștepte.

Ghidul ne roagă să ne oprim și să privim în sus. Cât de înalte sunt clădirile astea. Oauuu. Stați așa! Priviți acolo sus, pe panoul din stânga! Suntem noi. Faceți cu mâna! Cum?!?! Dacă scot smartphone-ul și deschid aplicația foto camera focalizează pe mine? Hai să o văd și pe asta. Hm. Tipa cu Winter Sonata a fost mai rapidă decât mine. Imi face semn să mă apropii. Acum ne vedem amândoi. Zâmbim. Primesc o fotografie. Ce frumos! Fotografie realizată cu tehnologie Xiaomi bună de pus în ramă.

Pornim. Semaforul alăturat ne-a avertizat că peste 15 sec va fi verde pentru pietoni. Suntem rugați să mergem mai încet în semn de respect față de cei care au decedat în această zonă în urmă cu 100 de ani în timpul unei revolte împotriva celor care se opuneau educației oamenilor de rând.

Un domn ne roagă să-l așteptăm câteva minute. Cică a auzit în căști că în magazinul alăturat se găsește la ofertă o vioară tradițională. Cum adică a auzit în căști? Profit de pauză și apelez ghidul. Cum a aflat de promoție? Aha! Ce înseamnă să citești instrucțiunile pe diagonală. Stii momentul ală în care îți vine să cobori sub podea de rușine? E greu de uitat. Aplicația folosită dispune de o listă destul de mare cu tipuri de mesaje pe care le putem auzi în căști. Eu am auzit doar ce mi-a permis configurația implicită și informațiile istorice. Buna mea soție mi le-a adăugat. Stie că’s împrăștiat și că îmi va părea rău mai târziu dacă le ratez. Acum înțeleg de ce unii din grup mai dădeau din cap afirmativ din senin.

Iese domnul cu vioara. Se oprește. Zâmbește. Se întoarce în magazin. Cuuum? Ce norocos! Aaaa. Mi-am activat și eu mesajele promoționale. Tipul a fost rugat să revină în magazin pentru a-și primi banii înapoi. A fost a 1.000.000 persoană care a trecut prin dreptul totem-ului de la intrare.

Acum vă las să vă mai imaginați și singuri.

Mulțam’, Xiaomi!

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…